GRAND PRIX za najbolji pisani materijal o Hrvatskoj objavljen u 2006. godini u inozemstvu

Gospoda Michael Kraske i Michael Stührenberg iz Njemačke
Na svečanoj dodjeli bio je samo gospodin Kraske koji je trostruki dobitnik prestižne novinarske nagrade Ostenergie. Michael Kraske između ostalih piše i za Stern, Geo, Merian. Autor je posebno vezan za Hrvatsku te je posljednjih godina odradio više studijskih putovanja u Hrvatsku koja su rezultirala objavom brojnih reportaža. Nominirana reportaža pod nazivom „Die Adria leuchtet – Mit besten Aussichten: Kroatien“ predstavlja omiljene hrvatske regije – Dalmaciju i Istru. Reportaža na 31 stranici u vodećem multitematskom njemačkom magazinu „GEO Saison“ uvjerljivo predstavlja Hrvatsku podrobnim i životopisnim opisima izvršenim na temelju pomnog istraživanja. Gospodinu Stührenbergu nagrada će biti uručena naknadno.

Za najbolji TV materijal o Hrvatskoj objavljen u 2006. godini u inozemstvu GRAND PRIX dobio je gospodin Richard Quest sa CNN-a.
Gospodin Quest je jedan od najpoznatijih članova CNN tima i jedan od onih koji pokriva različite sfere događanja. Vodi svoju vlastitu emisiju „QUEST“ te sudjeluje u realizaciji emisije „CNN Business Traveller“. U nominiranoj reportaži na spontan i ležeran način predstavio je ljepotu i jedinstvenost Dubrovnika te ga prikazao kao destinaciju dostupnu turistima iz svih krajeva svijeta.