Vrhunski chefovi Michelina u Osijeku i Zagrebu

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pet, 10.11.2017 - 13:00
Tomislav Huha
Radionica u Zagrebu

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, organizirala je „Hrvatska 365 Gourmet“ radionice u Osijeku i Zagrebu. Tako je radionica u Osijeku održana jučer u Muzeju okusa, dok se radionica u Zagrebu održava danas u hotelu Westin. Govornici na radionicama su vrhunski chefovi Michelina Lionel Levy i Filippo Saporito, a same radionice pružaju vrhunski edukativni sadržaj i informacije o svjetskim trendovima u segmentu gastronomije i enologije, uključujući i marketing.

Tako su sudionici na radionicama imali priliku poslušati predavanja o svjetskim kulinarskim trendovima, lokalnoj kuhinji, modernom slastičarstvu, sljubljivanju hrane i vina te menadžmentu restorana. Chef Lionel Levy, poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, je u sklopu svog predavanja „Glava u zvjezdicama“ objasnio što znače Michelinove zvjezdice, kako doći do njih te kako ih sačuvati. Chef Filippo Saporito, koji dolazi iz slavne gastronomske regije Toskane i koji je okrunjen s jednom Michelinovom zvjezdicom, govorio je o svojem meniju kojeg temelji na svježim, lokalnim namirnicama provjerenih proizvođača, a glavna su mu atrakcija tjestenina spremljena po tajnoj recepturi te razne slastice. Naime, obitelj Saporito je poznata po sudjelovanju u raznim televizijskim cooking emisijama na regionalnim i nacionalnim programima kao što je primjerice emisija La Prova del Cuoco na RAI TV.

Među predavačima je i chef slastičar Yoan Dessarzin, koji je održao prezentaciju „Slatki dašak za lijepo sjećanje“, dok je Gabriel Vasquez održao prezentaciju o brendiranju i marketingu „LoveMark - brendiranje emocijama“. U programu radionica je sudjelovala i sommelierka Mira Šemić te Sandi Paris, četverostruki pobjednik nacionalnih prvenstava najboljih sommeliera, koji je Hrvatsku predstavljao na brojnim europskim i svjetskim nadmetanjima sommeliera. Podsjećamo kako je Hrvatska turistička zajednica u lipnju radionice organizirala u Splitu i Opatiji.