U Berlinu svečano obilježeno 30 godina Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: sri, 21.09.2022 - 10:49

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj jučer je u Berlinu svečano obilježilo 30. godišnjicu svog djelovanja, kao i 30. godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i SR Njemačke. Tim je povodom organizirana konferencija za medije i druge partnere tijekom koje se Romeo Draghicchio, direktor predstavništva, osvrnuo na ostvarenja i rezultate na  njemačkom tržištu u proteklim razdobljima, a govorio je i o novim projektima te novim ciljevima hrvatskog turizma.

Među brojnim uzvanicima bio je i veleposlanik Republike Hrvatske u SR Njemačkoj Gordan Bakota, koji je novinarima prenio kako će se sljedeće godine ostvariti dva velika cilja za Hrvatsku koji će imati pozitivan utjecaj  i na turističko tržište, a to su ulazak u šengensku zonu i prelazak na Euro. Konferencija je okupila 30 novinara koji su i sami potvrdili da je Hrvatska sve prepoznatljivija destinacija za njemačke turiste i da je napredak Hrvatske vrlo velik.

Nakon konferencije i prezentacije predstavnici medija pozvani su i na svečani koncert klasične glazbe povodom 30 godina diplomatskih odnosa, koji je organiziran od strane Veleposlanstva RH iz Berlina uz podršku Hrvatske turističke zajednice, a odazvalo se oko petstotinjak uzvanika. Na koncertu su nastupili  sopranistica Viola Westhues, bariton Grga Peroš i Orkestar mladih glazbenika iz Zagreba pod ravnanjem maestra Matije Fortune. 

Uz djela njemačkih skladatelja Webera i Wagnera, na programu su bile i skladbe suvremene hrvatske skladateljice Sare Glojnarić, Blagoja Berse te hrvatskih skladatelja koji su u međuratnom razdoblju djelovali u Berlinu – Stančića, Baranovića i Tijardovića. Nakon koncerta je upriličen i svečani prijem za uzvanike, a veleposlanik Bakota je tom prilikom posebno pozdravio novinare koji su se odazvali programu.