U Baškoj Vodi održana svečana dodjela nagrada Turističke patrole Večernjeg lista  

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pon, 12.10.2020 - 14:46

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić danas je u Baškoj Vodi prisustvovao svečanoj dodjeli nagrada Turističke patrole Večernjeg lista.
 
Kao i prethodnih više od 30 godina Turističke patrole, Večernji list i ove je godine otkrio čari manje poznatih odredišta kako bi dao dodatni zamah promociji hrvatskog turizma. Od srpnja do rujna večernjakovi reporteri istražili su 20 kontinentalnih i 20 morskih destinacija pa je titulu najbolje destinacije kontinentalne Hrvatske ponio Otočac, dok je u kategoriji najbolje destinacije jadranske Hrvatske pobjedu odnijela Baška Voda.

"Zadovoljstvo mi je i čast što sam ovdje u ime Hrvatske turističke zajednice, ali i u ime ministrice turizma. Kao što je već rečeno, ova turistička godina bila je iznimno zahtjevna i meni je drago da je Večernji list pronašao načina da nastavi ovu tradiciju provedbe jedne od najstarijih akcija u ocjenjivanju turističke kvalitete, a to je Večernjakova patrola. Vjerujem da će i sljedećih 45 godina i Hrvatska turistička zajednica i Večernji list partnerski nastaviti na tom i sličnim projektima, na dobrobit hrvatskog turizma", rekao je Staničić.

Ocijenio je kako će sljedeća godina u perspektivi vrlo izazovna i zahtjevna, ali on vjeruje kako će, s obzirom na znanje, skromnost, odvažnost i prije svega iskustvo naših turističkih radnika, biti uspješnija od ovogodišnje koja će poslužiti kao dobro iskustvo za budućnost. "Želim zahvaliti svim turističkim radnicima pa i vama u Baškoj Vodi, koja je jedna od naših perjanica među turističkim destinacijama, svima koji ste dali doprinos u ostvarivanju turističkih rezultata iako su oni neusporedivo manji nego u prošloj, rekordnoj godini, ali i prethodnih godina. Mislim da smo svi skupa dali doprinos u ostvarenju ovoga što smo danas postigli, u tom smislu i mediji imaju strašno važnu ulogu jer se svaka pisana riječ, informacija i vijest prenose diljem svijeta, pa je važno da budu objektivni, a nama je poticaj i smjernica da u svom radu budemo bolji, aktivniji, kreativniji. Svim laureatima iskrene čestitke, nije lako bilo u ovoj godini. Vidimo se i dogodine" , poručio je Staničić.

Uz uručenja priznanja pobjednicima Turističke patrole, dodijeljene su i tradicionalne Večernjakove zvjezdice najboljim restoranima i to restoranu Leut u Cavtatu i Little Italy u Daruvaru.