Svjetska sportska elita stiže na Sunset Sports Media Festival

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: čet, 28.04.2022 - 16:31
Mak Vejzović

Prvi međunarodni festival na temu globalne sportske i medijske industrije održat će se u Zadru od 9. do 11. lipnja. Riječ je o projektu Sunset Sports Media Festival koji će postaviti nove standarde u organizaciji sportskih poslovnih događanja, odnosno koji spaja globalnu sportsku i medijsku industriju te koji okuplja najveće profesionalce u svijetu sporta. Festival organizira agencija Pepermint koja stoji i iza Weekend Media Festivala te koja broji više od 20 godina iskustva.

„Kao aktivni sudionici globalne sportske i medijske scene u prilici smo shvatiti glavne izazove industrije te prepoznati inovatore i ključne igrače na sceni, a pozicija i uloga koju  Hrvatska ima u svijetu sporta daje nam mogućnost da postanemo predvodnik ovakvih događaja“ – rekao je Boris Kovaček, organizator prvog Sunset Sports Media Festivala u Hrvatskoj. 

Martina Srnec, direktorica Sektora za promociju i oglašavanje HTZ-a uvjerena je da ovakvi projekti mogu doprinijeti stvaranju  jedinstvenog doživljaja i predstavljanja naše prekrasne zemlje u najboljem mogućem svjetlu. „U Hrvatskoj turističkoj zajednici prepoznajemo značaj sporta u promociji naše zemlje, koja je u globalnim okvirima najprepoznatljivija upravo po sportu i turizmu. Sports Media Festival zasigurno će Hrvatskoj, a posebice Zadru, dati dodatnu vidljivost na međunarodnom tržištu. Program festivala je bogat, kvalitetan i pun renomiranih imena iz svijeta sporta, a sve će pratiti i brojni predstavnici svjetskih medija“

U programu sudjeluju globalne svjetske zvijezde pa ćemo tako imati jedinstvenu priliku slušati predavanja nogometne legende, bivšeg vratara, Peter Schmeichela, ali i bivše igrače američkog nogometa, višestruke MVP Super Bowla, Juliana Edelmana koji je odigrao 12 sezona NFL-u i Ray Lewisa, igrača koji se smatra jednim od najvećih „linebackera“ u povijesti NFL-a. Tu su i brojne teme koje će se obraditi u sklopu predavanja, radionica, ali i panel rasprava. 

„Sport je već tradicionalno jedan od najjačih aduta kada pričamo o promociji Hrvatske u svijetu, a vjerujem da će ovaj hvalevrijedan projekt  Zadar pozicionirati na svjetskoj mapi na onaj način na koji to taj prelijepi grad iz kojeg su potekli neki od najboljih svjetskih sportaša, i zaslužuje“, izjavio je Josip Pavić, savjetnik ministrice u Ministarstvu turizma i sporta.

U ulozi ambasadora i savjetnika, našao se i slavni Zadranin s američkom adresom, Pete Radovich, producent i redatelj, dobitnik više od 40 Emmy nagrada, izvršni producent u NFL-u, koordinacijski producent, UEFA Champions League, dopredsjednik produkcije i kreativni direktor medijske kuće CBS Sports. Pete će nam ujedno približiti i temu “Power of story” .