Šest inozemnih novinara istražuju Karlovačku i Ličko-senjsku županiju

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pet, 30.08.2019 - 18:36
Karlovac
Aleksandar Gospić

Hrvatska turistička zajednica u razdoblju posezone nastavlja s posebnim promotivnim projektima, a jedan od njih je suradnja s inozemnim novinarima, blogerima i influencerima pa će belgijski i nizozemski novinari posjetiti kontinentalni dio Hrvatske. Riječ je o studijskom putovanju šest predstavnika medija koji će od 30. kolovoza do 3. rujna boraviti na području Karlovačke i Ličko-senjske županije gdje će upoznavati turističke lokalitete, gastronomsku ponudu i sportske aktivnosti ovog dijela Hrvatske. Sudionici studijskog putovanja svoja će iskustva prenijeti brojnim čitateljima specijaliziranih magazina i portala kao što su nizozemski TriptalkVrij magazin/De Telegraaf, specijalizirani web portal za putovanja Mountainreporters.com i blog Tjoolaard.be, odnosno s čitateljima belgijskog mjesečnika Goed Gevoel te belgijskih novina Het Nieuwsblad koje ostvaruju dnevni doseg veći od milijun čitatelja.

„Hrvatska kontinentalna ponuda ima veliki potencijal za razvoj cjelogodišnjeg turizma, a projekti poput ovog ujedno su i idealan način da promoviramo destinacije i regije koje posjetitelji iz brojnih zemalja tek otkrivaju. Navedeno potvrđuju i već provedena brojna studijska putovanja i projekti kao što je primjerice #Visit Slavonia #Share Slavonia, putem kojeg smo ponudu slavonskih destinacija približili brojnim potencijalnim turistima. Siguran sam da će destinacije i lokaliteti Karlovačke i Ličko-senjske županije oduševiti belgijske i nizozemske novinare koji će svoje pozitivne dojmove podijeliti s brojnim potencijalnim gostima“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je cilj ovog studijskog putovanja i jačanje hrvatskog turističkog brenda na području sjeverne Europe.

Četverodnevni program boravka predstavnika medija započinje u Karlovcu gdje će novinari posjetiti prvi slatkovodni akvarij u Hrvatskoj - Aquatiku, a potom sudjelovati na otvorenju Karlovačkih dana piva. Drugi dan predviđen je za izlet na rijeku Mrežnicu, organiziranu vožnju brodom i piknik u prirodi, kao i posjet starom gradu Dubovcu. Osim vožnje kajakom i kanuima po karlovačkim rijekama novinari će na biciklima istraživati i okolicu Plitvičkih jezera te pitoreskno naselje Rastoke, a upoznat će i kamping ponudu ovog područja. U programu je i obilazak Baraćevih špilja koje su prvi put uređene i otvorene za posjećivanje još davne 1892. godine. Program studijskog putovanja završava obilaskom Nacionalnog parka Plitvička jezera zajedno s upoznavanjem tradicionalne gastronomije u restoranu Lička kuća, odnosno s posjetom veličanstvenoj planini Klek i gradu Ogulinu, rodnom gradu Ivane Brlić Mažuranić.

Dodajmo kako se u dosadašnjem dijelu turističke godine na području Karlovačke i Ličko-senjske županije bilježi rast turističkog prometa od oko 4 posto u dolascima i 3 posto u noćenjima.