Promocija hrvatskog poslovnog turizma na MCE Central & Eastern Europe poslovnoj radionici

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: sri, 07.02.2024 - 11:19

U Salzburgu se od. 4. do 6. veljače održala MCE Central & Eastern Europe poslovna radionica u organizaciji Europe Congressa, na kojoj je Hrvatska turistička zajednica promovirala hrvatsku MICE ponudu u B2B dijelu događanja. Događaj je okupio više od 90 europskih kupaca, a ukupno je bilo 240 sudionika, ponuđača i kupaca.  

Osim Kongresnog odjela HTZ-a, događanju su prisustvovali i hrvatski izlagači PCO & incentive agencija Penta, hoteli Baška voda te Kongresni odjel Turističke zajednice grada Zagreba. 

U poslovnom turizmu prisutan je pozitivan trend sve većeg broja upita i interesa klijenata za održavanje incentive putovanja (poticajna poslovna putovanja), ali i manjih i većih međunarodnih poslovnih skupova. Dobre najave poslovnih putovanja i skupova u Hrvatskoj potvrdile su i hrvatske tvrtke prisutne na radionici.

Hrvatska je prepoznata kao vrlo zanimljiva destinacija zbog bogate ponude kongresnih kapaciteta za manja i srednja događanja, središnjeg položaja u Europi, dobre povezanosti hrvatskih najznačajnijih međunarodnih zračnih luka, mediteranske klime, ali i zbog bogate kulturne i prirodne baštine i izvrsne eno-gastro ponude te raznih opcija dodatnih aktivnosti koje se organiziraju tijekom incentive putovanja.

Važnost poslovnog turizma krije se u tome što se poslovna putovanja održavaju u pred i post sezoni te su u pitanju programi čiji su prosječni troškovi po sudioniku veći u odnosu na goste koji privatno dolaze na odmor. Kod međunarodnih stručnih skupova bitno je naglasiti i transfer znanja na takvim manifestacijama, što pridonosi unapređenju praćenja svjetskih trendova, inovacija i kompetencija hrvatskih subjekata.