Promocija Hrvatske na 14 tržišta kroz novu kampanju HTZ-a

Objavljeno: čet, 13.04.2023 - 11:31

S ciljem zadržavanja dosadašnjih trendova, ali i ostvarenja što boljih rezultata u nadolazećem dijelu glavne turističke sezone Hrvatska turistička zajednica je na 14 emitivnih tržišta pokrenula novu kampanju „Experience Croatia….your memories are on us!”. Aktivnosti u sklopu kampanje provodit će se u razdoblju od travnja do srpnja na online i offline kanalima komuniciranja te na društvenim mrežama, a uključeni su oni turistički proizvodi koji su ključan motiv dolaska u Hrvatsku za turiste na svakom pojedinom tržištu.
 
Ovogodišnja glavna kampanja usmjerena je na privlačenje posjetitelja i predstavljanje Hrvatske kao jedne od najljepših i najatraktivnijih turističkih destinacija na Mediteranu. Pritom želimo istaknuti jedinstveni spoj naših prirodnih ljepota i brojnih turističkih proizvoda koji našu ukupnu ponudu čine prepoznatljivom, bogatom i zanimljivom na brojnim emitivnim tržištima. Vjerujem kako će ljubitelji putovanja pozitivno odgovoriti na naše posebno kreirane promotivne i pozivne poruke, odnosno kako ćemo i ove godine biti među najtraženijim i najuspješnijim turističkim destinacijama“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, nadodavši kako je kampanja samo dio aktivnosti koje se provode s ciljem kvalitetnog pozicioniranja Hrvatske na međunarodnom tržištu.  
 
Dodajmo kako su u sklopu kampanje za svaki proizvod i tržište kreirane i posebne promotivne poruke pa će se tako na tržištima poput Njemačke, Austrije i Slovenije intenzivnije promovirati proizvodi kao što su aktivni odmor, prirodne ljepote, eno-gastronomija i kultura, na tržištima kao što su Italija i Mađarska dodatno će se promovirati nautika, dok su među ostalim uključenim tržištima još i Poljska, Velika Britanija, Češka, Francuska, Nizozemska, Slovačka, Švedska, Švicarska i Belgija.
 
Za potrebe kampanje posebno su izrađeni kreativni vizuali, ali i video materijali koji prikazuju raznoliku turističku ponudu Hrvatske o kojoj se zainteresirani za putovanje u našu zemlju mogu informirati i na web stranici Croatia.hr koja uključuje niz informativnih značajki, mapa i savjeta za putovanja i boravak u Hrvatskoj.

Video koji promovira sunce i more možete pogledati ovdje, a ostali sadržaj možete pogledati i na službenom Youtube kanalu.