Promocija Dalmacije u Varšavi

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pet, 24.05.2019 - 17:43

U Varšavi je uspješno predstavljena turistička ponuda Splitsko dalmatinske županije, a u sklopu programa održana je i prezentacija direktora TZ Splitsko dalmatinske županije Joška Stelle. Događanju je nazočio i veleposlanik RH u Poljskoj gospodin Tomislav Vidošević. Prisutan je bio i veliki broj novinara iz glavnih poljskih medija te brojni predstavnici turističkih agencija i poljskih državnih institucija. 

Splitsko dalmatinska županija te Makarska rivijera predstavljene su kroz prizmu nekoliko glavnih motiva dolazaka kao što su kulturna i prirodna baština, aktivni odmor te eno-gastro ponuda. Direktor Stella ja istaknuo da Poljaci su najbrojniji gosti u županiji što se tiče dolazaka te drugi po broju noćenja. 

Gostima se posebno dojmio promotivni film koji  je dočarao ljepote županije, a imali su priliku i kušati dalmatinske specijalitete koji su stigli direktno iz Hrvatske: ušećerene bademe, suhe smokve te rakiju. Promocija Dalmacije u Varšavi nastavak je promotivnih aktivnosti kojima je svrha dovesti što više poljskih gostiju u Splitsko dalmatinsku županiju.

Prezentacija je također dio aktivnosti Predstavništva HTZ-a u Poljskoj. „Jako sam zahvalna direktoru Stelli što je prihvatio naš poziv te došao u Varšavu. Ovo je sjajna prilika da se poljskoj turističkoj branši i turoperatorima prikažu novosti i postignuća u hrvatskoj turističkoj ponudi“, izjavila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz.