Poslovna radionica i prezentacija nautike u Češkoj i Slovačkoj

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: sri, 24.11.2021 - 10:00

Hrvatska turistička zajednica je na tržištima Češke i Slovačke organizirala online poslovnu radionicu i prezentaciju nautičke ponude „A sea of opportunities“ u sklopu projekta Croatian Virtual Get2Gether. Riječ je o aktivnostima koje za cilj imaju promociju hrvatskog turizma i ukupne hrvatske turističke ponude, s posebnim naglaskom na nautiku. Događanje je okupilo ukupno 83 sudionika iz Hrvatske, Češke i Slovačke, koji su međusobno odradili preko 200 sastanaka. 

Prije početka same radionice, direktor Predstavništva HTZ-a u Češkoj i Slovačkoj Dubravko Miholić održao je prezentaciju o novostima iz hrvatskog turizma s posebnim naglaskom na ostvarene rezultate 2021. sezone te izvrsne rezultate nautike iz Češke i Slovačke. Potom je Paško Klisović, predsjednik Udruženja pružatelja usluga smještaja na plovilima – charter Hrvatske gospodarske komore održao prezentaciju hrvatske nautičke ponude za češke i slovačke agencije. 

„Jako smo zadovoljni odličnim odazivom sudionika, velikim brojem održanih sastanaka, ali i činjenicom da raste interes agencija iz Češke i Slovačke za nautičku ponudu Hrvatske. Česi su sa više od 39.000 dolazaka nautičara ove godine na visokom trećem mjestu, dok iz Slovačke bilježimo više od 16.000 nautičara u 2021. godini. Ukupan broj dolazaka svih čeških turista do sada iznosi 774.000 što predstavlja 98 posto ostvarenih dolazaka iz rekordne 2019., dok su Slovaci ostvarili oko 351.000 dolazaka što predstavlja 76 posto rezultata iz 2019. godine“, istaknuo je Miholić.

Poslovne radionice u sklopu Croatian Virtual Get2Gether provode se putem online platforme i to na način da svi prijavljeni sudionici prilikom prijave za pojedino događanje kreiraju svoj virtualni poslovni profil s najznačajnijim informacijama svoje tvrtke kako bi povećali i istaknuli svoju vidljivost ostalim sudionicima. Putem svog virtualnog profila svi sudionici imaju mogućnost traženja pravog partnera i zakazivanja virtualnog sastanka, a predviđeno trajanje pojedinačnog sastanka je 20 minuta.