Održane prezentacije u Austriji u suradnji s TUI Terra

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pon, 12.03.2018 - 16:04

Dugogodišnja suradnja austrijskog predstavništva HTZ-a s velikim turoperatorom TUI-TERRA nastavila se i tijekom 2018. godine uspješnim prezentacijama koje su realizirane za agente prodaje u Klagenfurtu, Grazu, Innsbrucku i Linzu. Prezentacije u četiri grada privukle su više od 100 agenata što ukazuje na veliki interes koji vlada među turističkim agencijama i opće publike za Hrvatskom. Pored nacionalne promocije posebno je prezentirana i jednu turistička regija, a ove je godine to bila Istra.

Tijekom održanih prezentacija agenti su upoznati s odličnim rezultatima koje je hrvatski turistički sektor ostvario u 2017. godini. Naglasak je bio na tržištu Austrije s kojeg u Hrvatsku dolazi 60% tzv. „stalnih“ gostiju, dok oko 30% dolazi u organiziranim paket aranžmanima. Upravo je navedena činjenica jedan od pokazatelja kako se može produžiti turistička godina na razdoblja pred i posezone, za koju Austrijanci pokazuju veliki interes. Predstavljeni su i ključni investicijski projekti, kao i selektivni oblici hrvatske turističke ponude, poput primjerice zdravstvenog turizma.

TUI ove godine u ponudi ima više od 450 hotela u Hrvatskoj zbog čega je jedan od osnovnih ciljeva održanih prezentacija podrazumijevao dodatno jačanje prodaje za Hrvatsku. Za sada im je buking u odnosu na prošlu godinu bolji za 5%. Posebice veseli interes koji je iskazan u Innsbrucku jer upravo u Tirolu i Voralbergu iz godine u godinu postižemo sve bolje rezultate što je i odraz kontinuiranih promotivnih aktivnosti u tim pokrajinama.