Održan video sastanak sa direktorima predstavništava HTZ-a u svijetu

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: sri, 13.05.2020 - 12:06

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić putem video poziva održao je sastanak s direktorima Predstavništava HTZ-a u svijetu o promotivnim aktivnostima koje slijede, stanju bookinga i prognozama za putovanja u narednom periodu.

Direktor Staničić naglasio je kako je HTZ pripremio dva koncepta marketinških kampanja s kojima se planira krenuti čim se steknu uvjeti za putovanja na pojedinim tržištima. „Jedna kampanja se odnosi na tržišta za čije je građane izgledno da će moći posjetiti Hrvatsku kada se u tim zemljama otvore granice, a riječ je o našim vjernim turistima iz susjednih zemalja i za njih smo pripremili direktnu pozivnu komunikaciju koju ćemo aktivirati čim se za to steknu adekvatni uvjeti. Dok se druga kampanja odnosi na naša bitna tržišta koja, zbog sveopće situacije koju je pandemija uzrokovala, nažalost neće tako brzo moći doputovati do nas, primjerice daleka tržišta“ , istaknuo je Staničić.

Direktorica Predstavništva HTZ-a u Sloveniji Metka Bradetić istaknula je kako su Slovenci itekako spremni za putovanje u Hrvatsku, a partneri za nastavak oglašivačkih aktivnosti. S njemačkog tržišta javio se direktor Predstavništva u Frankfurtu Romeo Draghicchio koji ističe da 80 posto Nijemaca planira realizaciju svog planiranog godišnjeg odmora pod uvjetima da da se isti bude mogao realizirati, a Nera Miličić, voditeljica Ispostave HTZ-a u Münchenu, ističe kako se u Bavarskoj veliki broj rezervacija prebacio na posezonu, odnosno za razdoblje od listopada do početka studenog. Direktor Predstavništva u zemljama Beneluksa Ivan Novak predstavio je novo istraživanje prema kojem 65 posto kampista u Nizozemskoj u ovoj godini želi putovati. Isto tako, navodi da se veliki broj rezervacija sa svibnja i lipnja prebacio na rujan i listopad ove godine.

Direktor Predstavništva u Austriji Branimir Tončinić napominje kako je Hrvatska tražena destinacija, osobito njen obalni dio te kako rezervacije za lipanj, srpanj i kolovoz nisu otkazane, no čeka se prestanak ograničenja putovanja. S talijanskog tržišta javila se direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji Viviana Vukelić s vijestima kako se u Italiji postepeno smiruje situacija, no preduvjet za putovanja prvenstveno je otvaranje granica između regija. „Interes za Hrvatsku apsolutno postoji“, istaknula je Vukelić. 

Ivana Herceg, direktorica Predstavništva u Mađarskoj navodi kako zbog naše dobre epidemiološke situacije mnoge mađarske agencije žele u svoju ponudu uvrstiti upravo Hrvatsku. Dubravko Miholić, direktor HTZ-a u Češkoj, kaže da je interes za hrvatskim destinacijama iznimno velik i na tržištu Češke i Slovačke. 

Direktorica Predstavništva u Francuskoj Daniela Mihalić Đurica navodi kako su u tijeku intenzivne kampanje kojima se Francuze u ovoj godini pokušava zadržati u vlastitoj zemlji te da možemo biti zadovoljni ako u ovoj godini iz Francuske ostvarimo do 20 posto ukupnih prošlogodišnjih rezultata dok je direktor HTZ-a u Švedskoj Vedran Sušić napomenuo da se rezervacije iza lipnja još uvijek ne otkazuju. „Na tržištu Velike Britanije percipirani smo kao korona free destinacija, a partneri su otvoreni za zajedničke marketinške aktivnosti“, navodi direktorica HTZ-a u Velikoj Britaniji Darija Reić, a slično ističe i Agnieszka Puszczewicz, direktorica HTZ-a u Poljskoj, rekavši da je na poljskom tržištu Hrvatska hit destinacija.

Direktorica Predstavništva u SAD-u Ina Rodin navodi kako je daljnjim kampanjama potrebno zadržati vidljivost i sjajni imidž Hrvatske na američkom tržištu. Njena kolegica, direktorica ispostave u Los Angelesu Iva Bahunek ističe da je iznimno veliki interes za on line edukacije i webinare koji se intenzivno provode za američke travel agente. Iz Kine se javila direktorica Predstavništva HTZ-a u Šangaju Franka Gulin, rekavši kako Kinezi, osim u pojedinačnim gradovima, već dva mjeseca žive normalnim životom međutim kako će se u budućnosti zasigurno promijeniti „tip kineskog turista“ u smislu manjeg putovanja u grupama. Zoran Horvat, direktor Predstavništva u Južnoj Koreji navodi da je na snazi obustava svih letova iz te zemlje, dok direktor HTZ-a u Rusiji Rajko Ružička tvrdi da 80 posto Rusa želi putovati u inozemstvo, a prema najpopularnijem ruskom travel časopisu Hrvatska se nalazi u top 3 najsigurnije zemlje za putovanje. „Samo je 9 posto aranžmana za ljetni dio sezone otkazano“, zaključio je Ružička.