Održan koordinacijski sastanak s turističkim zajednicama Primorsko-goranske županije

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pet, 09.07.2021 - 11:14

U Crikvenici je danas održan koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s turističkim zajednicama s područja Primorsko-goranske županije. Uz direktora HTZ-a Kristjana Staničića, koordinacijskom sastanku prisustvovala je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov te 24 predstavnika turističkih zajednica gradova i općina s područja županije. 

Direktor Staničić je u uvodu predstavio rezultate turističkog prometa te je naglasio kako je Kvarner regija u kojoj se, uz Istru, ostvaruje najveći turistički promet. Kako je rekao, u Hrvatskoj trenutno boravi više od 640.000 turista od kojih oko 125.000 na Kvarneru. Direktor Staničić je i ovom prilikom naglasio važnost povoljne epidemiološke situacije za daljnje turističke tijekove te pozvao sve na odgovorno ponašanje i provođenje mjera.

Direktorica TZ Kvarnera Peršić Živadinov je naglasila kako turističke brojke na Kvarneru rastu iz dana u dan, ali i da treba ostati odgovoran kako bi se ove godine turistički promet mogao nesmetano odvijati i tijekom rujna, odnosno u posezoni. 

Tijekom koordinacije su predstavljene i ključne promotivne aktivnosti Hrvatske turističke zajednice s posebnim naglaskom na kampanje Safe stay in Croatia i Trust me, I've been there koje na inozemnim tržištima ostvaruju vrlo dobre rezultate. Naglašena je i važnost domaćeg tržišta na kojem je aktivna kampanja Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku, dok se za jesen planira provedba projekta Tjedan odmora vrijedan koji je u svojoj prvoj inačici prošle godine ostvario vrlo dobre rezultate. 

Na koordinaciji je posebno istaknuta važnost plasmana točnih i preciznih informacija na inozemnim tržištima s posebnim naglaskom na protokole prelaska granica i testnim centrima, a razgovaralo se i o turističkoj pristojbi i članarinama, strateškim projektima, aviolinijama, nautici, udruživanju turističkih zajednica i dr.