Održan koordinacijski sastanak s turističkim zajednicama Istarske županije

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: čet, 08.07.2021 - 13:51

U Poreču je danas održan koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s turističkim zajednicama s područja Istarske županije. Uz direktora HTZ-a Kristjana Staničića, koordinacijskom sastanku prisustvovali su direktor TZ Istre Denis Ivošević te 20 predstavnika turističkih zajednica gradova i općina s područja županije. 

Direktor Staničić je u uvodu predstavio rezultate turističkog prometa, koji su u dosadašnjem dijelu godine za 50 posto bolji u odnosu na isto razdoblje lani te je naglasio kako je cilj u ovoj godini postići oko 60 posto rezultata iz rekordne 2019. godine. Direktor Staničić također je naglasio važnost povoljne epidemiološke situacije za daljnje turističke tijekove te pozvao sve na odgovorno ponašanje i provođenje mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, kao i regionalnih stožera koji mogu donijeti dodane mjere s ciljem očuvanja povoljne epidemiološke slike.

Tijekom koordinacije je naglašeno kako je u privlačenju turista, uz sigurnost, vrlo važna kvalitetna i ciljana promocija zbog čega je HTZ na inozemnim tržištima proveo niz kampanja i promotivnih aktivnosti, od kojih su posebno istaknute kampanje Safe Stay in Croatia te glavna pozivna kampanja Trust me, I've been there. 

Uz inozemna tržišta, direktor Staničić se osvrnuo i na važnost domaćeg tržišta na kojem je aktivna kampanja Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku, dok se za jesen, kako je rekao, planira provedba projekta Tjedan odmora vrijedan koji je u svojoj prvoj inačici prošle godine ostvario vrlo dobre rezultate.

Na koordinaciji je posebno istaknuta važnost plasmana točnih i preciznih informacija na inozemnim tržištima s posebnim naglaskom na protokole prelaska granica i testnim centrima, a razgovaralo se i o turističkoj pristojbi i članarinama, nautici, udruživanju turističkih zajednica i dr.