Od 1. srpnja Norwegian air ponovno spaja Skandinaviju sa Splitom i Dubrovnikom

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: čet, 18.06.2020 - 11:16
https://media.uk.norwegian.com/images

Norwegian air objavio je novi popis letova iz Skandinavije među kojima su letovi za Split i Dubrovnik s kojima se kreće od 1. srpnja, izvijestio je direktor Hrvatske turističke zajednice u Švedskoj Vedran Sušić.
 
Norveški avioprijevoznik dva puta tjedno povezivat će Oslo i Dubrovnik te Oslo i Split, dok će jedan put tjedno povezivati Split s Kopenhagenom i Stockholmom.
 
„Nove aviolinije koje se pokreću od 1. srpnja doprinijeti će većem broju dolazaka sa skandinavskog tržišta, posebice u Dalmaciji koja je skandinavskim gostima tradicionalno omiljeni dio Hrvatske“, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.
 
„Nakon odluke da Šveđani od 30. lipnja mogu putovati van svoje zemlje, turoperatori su krenuli s kampanjom za bookiranje putovanja prema Hrvatskoj sa svojim charter letovima pa tako Apollo i TUI za početak planiraju dijeliti avion za Split“, izjavio je direktor HTZ-a u Švedskoj Vedran Sušić, istaknuvši kako je u švedskim dnevnim novinama Expressen objavljeno da švedska vlada od 30. lipnja ukida zabranu putovanja i to u dvije skupine zemalja. Zabrana za prvu skupinu ukida se 30. lipnja, a za drugu krajem kolovoza, s tim da je Hrvatska uvrštena u prvu skupinu zemalja.