Na talijanskom RAI 3 ljepote Istre pratilo 1,5 milijuna gledatelja

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: uto, 18.01.2022 - 11:22

U sklopu popularne emisije „Alle falde del Kilimangiaro“, koja se emitira na talijanskom kanalu RAI 3, prikazana je putopisna reportaža o Istri s naglaskom na povijest i legende ove prekrasne hrvatske regije. Riječ je o reportaži koja je nastala kao rezultat studijskog putovanja kojeg je organizirala Hrvatska turistička zajednica u suradnji s TZ Istre i lokalnim turističkim zajednicama s ciljem promocije Hrvatske i Istre na vrlo važnom talijanskom tržištu.

„Talijani vrlo rado biraju hrvatske destinacije za svoja putovanja, a najviše biraju upravo Istru i Kvarner. Navedeno potvrđuje i lanjski turistički promet Talijana koji su u Hrvatskoj ukupno ostvarili više od 2,2 milijuna noćenja, od čega su najviše noćenja, njih više od 900 tisuća, ostvarili upravo u Istri. Obzirom da je reportaža objavljena u sklopu najpoznatije i najgledanije emisije ovakvog sadržaja, koju prati više od 1,5 milijuna gledatelja, sigurni smo u odlične promotivne rezultate i efekte ovog projekta“, izjavila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji.

U sklopu emisije televizijska ekipa, predvođena urednicom reportaže Sibillom Damiani, koja je sudjelovala i na posljednjoj dodjeli nagrada HTZ-a „Zlatna penkala“ održanoj prošle godine u Istri, prati tragove legendarnih moreplovaca koji su se uputili prema Istri, otkriva raskošnu prirodu i povijesne pomorske puteve, prikazuje kulturno povijesno bogatstvo Pule, prirodne ljepote NP Brijuni, ribarsku tradiciju Fažane te ljepote i šarm Rovinja kao jednog od najromantičnijih gradova na Mediteranu. 

Dodajmo kako je kanal RAI 3 pokrenut krajem 1979. godine s programom koji je usmjeren na kulturni i regionalni sadržaj.