Konferencija Novog lista: Nautika je šlag na torti hrvatskog turizma

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: uto, 23.06.2020 - 16:15
Vedran Karuza/Novi list

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić sudjelovao je na konferenciji „Nautika kao brend“ koju su u marini u Ičićima zajednički organizirali Novi list i ACI. Uz direktora Staničića na panelu su sudjelovali Katica Hauptfeld, direktorica tvrtke Katarina line, predsjednik uprave ACI-ja Kristijan Pavić, profesor zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti Dejan Gluvačević, državni tajnik u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture Josip Bilaver te Andrija Šimić vlasnik Simmor marine-a, agencije koja dovodi većinu megajahti na Jadran.

Tijekom panel rasprave direktor Staničić naglasio je kako trenutno u zemlji boravi oko 210 tisuća turista što je dvostruko više nego tjedan dana ranije, istaknuvši kako je to vrlo važno, posebice s aspekta trenda povećanja broja dolazaka, tako i samog otvaranja granica i popuštanja mjera ograničenja kretanja. 

„Očekujemo da će i u narednim tjednima broj turista rasti, kako se mjere zaštite od epidemije budu dodatno ublažavale. Ipak, pozivam sve da budemo odgovorni, jer to turisti to od nas očekuju, s obzirom na naše dosadašnje rezultate u borbi protiv pandemije“, poručio je između ostalog Staničić.

Detaljni izvještaj s panel rasprave dostupan je na portalu Novog lista. 

Vedran Karuza/Novi list