Istarska gastronomija prezentirana u Berlinu

Objavljeno: pon, 05.03.2018 - 16:49

Turistička Zajednica Istarske županije zajedno s istaknutim maslinarima, vinarima i kuharima, prezentirala je gastronomsku ponudu Istre na gastronomskoj manifestaciji Eat Berlin. Manifestacija ima za cilj prezentiranje raznih gastronomski kretanja, ideja, proizvoda te zemalja berlinskoj publici koja je sve otvorenija za nove gastronomske doživljaje. Tako je u sklopu festivala u berlinskom restoranu Rio Grande održana i istarska večera.

Tema večere bila je gastronomsko upoznavanje Istre te istarskih proizvoda poput vina, maslinovog ulja, mesa od boškarina i ribe. Večeru su otvorili veleposlanik Republike Hrvatske u SR Njemačkoj Gordan Grlić – Radman i direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Romeo Draghicchio, koji su pozdravili uzvanike i prezentirali razvoj hrvatske gastronomije zajedno s turističkom ponudom Hrvatske.

Uzvanici, njih 70, među kojima su bili i predstavnici medija te druge osobe koje su uključene u gastronomiju, uživalo je u meniju od pet sljedova kojeg je pripremio poznati kuhar Deniz Zembo. Prilikom serviranja sljedova, Giorgio Clai i Gianfranco Kozlović prezentirali su svoja najbolja vina, a Tedi i Sandi Chiavalon prezentirali su razne sorte njihovog maslinovog ulja koje se serviralo uz razna jela. Dojmovi i rezultati manifestacije su odlični te je velik broj uzvanika najavio skori posjet Hrvatskoj.