HTZ u Budimpešti održao konferenciju za medije ususret glavnoj ljetnoj sezoni

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: sri, 15.05.2024 - 12:32

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj organiziralo je konferenciju koja je okupila oko 30 predstavnika mađarskih medija, a događanje je označilo odličan uvod u nadolazeću turističku sezonu.

Tim povodom predstavljeni su turistički rezultati ostvareni u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj, a koji nanovo pokazuju da interes mađarskih turista za Hrvatskom kao turističkom destinacijom ne jenjava ni izvan glavne ljetne sezone. 

„U prva četiri mjeseca tekuće godine Mađari su u našoj zemlji ostvarili 40.000 dolazaka i 122.000 noćenja, što je u odnosu na lani, porast od 9 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima. Indikativno je da se broj noćenja u hotelima značajno povećao, i to za 33 posto. Što se tiče regija, najatraktivniji za turiste je i dalje Kvarner, zatim slijede Istra i Zadarska regija. Treba naglasiti da je Kvarner zabilježio najveći porast u broju noćenja, a neke od najpopularnijih destinacija uključuju gradove i mjesta poput Opatije, Zagreba, Ičića, Zadra, Rovinja, Poreča, Plitvičkih jezera, Crikvenice, Rijeke i Umaga“, izjavila je Ivana Herceg, direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj. 

Kao jedna od glavnih tema na konferenciji istaknuta je održivost, prilikom čega je naglašena važnost Novog zakona o turizmu i napora Hrvatske u postizanju zelenih ciljeva. Osim toga, novinare su posebno zanimali planovi u vezi otvaranja novih hotela u Hrvatskoj. 

Sve prisutne pozdravio je i veleposlanik RH u Mađarskoj, H.E.Mladen Andrlić, a na događanju je bila i Tena Peričić, direktorica TZ Novi Vinodolski.