HTZ u Bruxellesu održao poslovnu radionicu u suradnji s TZ Kvarnera

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: sri, 12.02.2020 - 12:54

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice za zemlje Beneluksa u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera jučer je u dvorcu Chateau Malou u Bruxellesu organiziralo poslovnu radionicu za poslovne subjekte s područja Kvarnera. Prije početka same radionice TZ Kvarnera sudionicima je predstavila turističke potencijale Kvarnera te ih upoznala s bogatom ponudom i novitetima na području županije, a između ostalog i s programom Rijeka EPK kao i činjenicom da je Kvarner od strane svjetski poznatog turističkog vodiča Lonely planet proglašen jednom od top 10 regija u svijetu koje u 2020. treba posjetiti. 

Na radionici je sudjelovalo 6 partnera s područja Kvarnera (Aronda Adriana Travel, Amber Travel, Verne Travel, Katarina Line, Valamar Imperial Rab i Jadran Crikvenica hoteli te Croatia Airlines), dok je s belgijske strane na radionici sudjelovalo 35 agenata specijaliziranih za aktivni odmor, incentive putovanja, kongrese, nautiku, krstarenja, kulturna putovanja itd. kojima su hrvatski poslovni subjekti predstavili svoju ponudu za predstojeću turističku godinu.

Inače ova radionica nadopunjuje brojne aktivnosti koje se početkom godine provode na tržištu Beneluksa kao što su opći i specijalizirani sajmovi, prezentacije, studijska putovanja, kampanja oglašavanja itd. s ciljem što bolje pripreme turističke godine. Promidžba Kvarnera na tržištu Beneluksa nastavlja se i nakon ove radionice, organizacijom studijskog  putovanja za predstavnike šest belgijskih i nizozemskih vodećih medija (Het Nieuwsblad, L'Avenir, Sudpresse, RTL Z, Travelvalley i Zin Magazine) koje krajem veljače predstavništvo organizira u suradnji s TZ Kvarnera i hrvatskim nacionalnim zračnim prijevoznikom Croatia Airlinesom, na temu Rijeka EPK i karnevala u Rijeci. 

Zahvaljujući objavama koje će biti rezultat ovog studijskog putovanja, vjeruje se da će dodatno porasti potražnja za Kvarnerom i Rijekom kao poželjnom citybreak destinacijom koja 2020. godine nosi titulu europske prijestolnice kulture što se jedinstveno poklapa s predsjedanjem Hrvatske vijećem EU. Inače tržište Beneluksa spada u top 10 tržišta za hrvatski turizam, a zahvaljujući dobroj zračnoj povezanosti i brojnim izravnim letovima na praktički sve zračne luke u Hrvatskoj, tržište Beneluksa važno je za punjenje kapaciteta i u periodu pred i posezone, a gosti iz zemalja Beneluksa, naročito Belgijci, zbog svoje izdašne potrošnje na odmoru rado su viđeni gosti u Hrvatskoj. Upravo zahvaljujući svojoj radoznaloj i avanturističkoj prirodi gosti iz zemalja Beneluksa rado istražuju te pritom posjećuju manje poznata mjesta u Hrvatskoj, pogotovo kada je kontinent u pitanju i predstavljaju važno tržište kada su u pitanju selektivni oblici turizma poput aktivnog odmora, cikloturizma, nautike, gastronomije i kulture.