HTZ se predstavio na štandu HAVC-a na filmskom festivalu „European Film Market“

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: sri, 13.02.2019 - 10:23

Hrvatska turistička zajednica predstavila je hrvatsku turističku ponudu u sklopu HAVC-ovog izlagačkog štanda na sajmu „European Film Market“, koji se ove godine od 7. do 15. veljače održava na poznatoj lokaciji Martin Gropius Bau. Riječ je o sajmu koji se održava u sklopu 69. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu (Berlinale).

Na sajmu je iskazan velik interes za Hrvatskom kao filmskom destinacijom koja svojim prirodnim ljepotama i raznovrsnosti pejzaža na relativnom malom prostoru privlači sve veći broj produkcija. Uz predstavljanje u sklopu štanda, Hrvatska je bila zastupljena i zakupljenim oglasom u specijalnom tiskanom izdanju festivala pod nazivom „Hollywood Reporter“ za Južnu Europu.

Dodajmo kako je Hrvatska vrlo zastupljena i u njemačkim medijima pa je tako primjerice na poznatom njemačko-francuskom kanalu ARTE TV prikazana prva od dvije emisije „360 Geo Reportage Kroatien“, jednog od najpoznatijih formata na njemačkom tržištu. Tu je i nastavak popularnog dokumentarca pod nazivom „Das Paradies der Trüffeljäger“, koji je rezultat studijskog putovanja i snimanja realiziranog u rujnu prošle godine uz podršku Hrvatske turističke zajednice i njezina ureda u Münchenu. Tema emisije je tradicija tartufarstva u Istri, a dostupna je u medijateci ARTE TV-a.