Hrvatski turizam predstavljen u Veroni

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: uto, 21.05.2019 - 11:50

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji predstavilo je hrvatski turizam u okviru Državnog prvenstva Italije u nogometu za banke i financijske institucije. Budući da su u Italiji jako dobro organizirani korporativni odjeli unutar banaka, a koji često priređuju razne sportske manifestacije poput maratona, turnira u nogometu za svoje zaposlenike, ovo je bila idealna prigoda uoči nadolazeće sezone podsjetiti Talijane o mogućnosti odabira Hrvatske za godišnji odmor. 

Natjecanje se održalo u Veroni na terenima nogometnog kluba Chievo, a okupilo je 640 sudionika iz cijele Italije i to 4 ženske i 32 muške ekipe te brojne sponzore. Prigodom svečanog otvaranja turnira sve je nazočne u ime partnera turnira, pozdravila i direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji Viviana Vukelić koja je pritom istaknula kako je Hrvatska turistička zajednica prepoznala značaj sporta kao turističkog promotora države budući da su jedna od prvih asocijacija na Hrvatsku sportaši, posebice nogometaši i pozvala sve nazočne da dođu u Hrvatsku i otkriju ljepote naše zemlje.

Tom prigodom, ekipi sponzora turnira Mastercard, njegovom predstavniku Pietru Delaidiniju uručen je dres hrvatskog nogometnog reprezentativca Luke Modrića. Za sve sudionike ovog lijepog natjecanja osigurani su promidžbeni materijali i suveniri Hrvatske turističke zajednice.

Odličan odaziv sudionika na natjecanje i pozitivna atmosfera koji prate ovaj turnir okupila je i zvučna imena iz talijanskog nogometa, a koja su ujedno uključena u organizaciju pa su tako sudjelovali i bivši nogometaši Farncesco Graziani, Daniele Massaro, nogometni suci Paolo Tagliavento, Maurizio Liberti, Luca Maggiani, legenda talijanske atletike Sara Simeoni, kao i poznati radijski komentator s RAI-ja Tonino Raffa i dr.