Hrvatske sportske zvijezde na humanitarnom turniru igraju za djecu Petrinje

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pet, 25.06.2021 - 14:24

Dvije godine nakon premijernog izdanja Gem Set Hrvatska održanog na zagrebačkoj Šalati, gdje je velik broj vrhunskih hrvatskih sportaša sudjelovao na humanitarnom teniskom turniru parova, 12. i 13. srpnja u Petrinji će biti održano drugo izdanje ovog humanitarno-sportskog događaja kojeg organizira Zaklada Marin Čilić. 

Na konferenciji za medije povodom najave ove humanitarne akcije sudjelovao je i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, koji je tom prigodom istaknuo važnost sinergije sportaša i turizma po kojima je Hrvatska globalno prepoznatljiva.

"Takva suradnja se pokazala iznimno uspješnom i učinkovitom. Nismo ni sekunde dvojili da se uključimo u ovaj projekt. Vjerujem da je pred nama dugoročna uspješna suradnja", zaključio je Staničić.

Kao što je to bio slučaj 2019., kad su se brojna velika sportska imena iz Hrvatske odazvala pozivu Marina Čilića i svojim angažmanom na teniskom terenu i oko njega pomogli u prikupljanju sredstava za izgradnju multifunkcionalnog igrališta osnovne škole u Tordincima, dvije godine poslije Marin Čilić je uspio ponovno okupiti hrvatske sportske zvijezde koje će se 13. srpnja u Petrinji, na tek izgrađenom multifunkcionalnom sportskom terenu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji, pokazati svoje tenisko umijeće na turniru parova. Uz već najavljene Luku Modrića, Marija Mandžukića, Matu Pavića i Nikolu Mektića, najbolji hrvatski tenisač je putem video veze iz Londona objavio još nekolicinu imena koja će se naći na drugom izdanju humanitarno-sportskog spektakla. 

„Strašno sam ponosan što smo došli do drugog izdanja. Svi su mogli uživati u prvom izdanju, vidjeti sportaše u drugom sportu od onog na koji su navikli. Svi su bili oduševljeni, to jedno veliko druženje je rezultiralo skupljanjem velikog novčanog iznosa. Mi sportaši imamo veliko srce kad su u pitanju humanitarne akcije“, istaknuo je Čilić.

(Hina)