Hrvatska se predstavlja na sajmu BOOT u Tullnu

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pet, 06.03.2020 - 10:52

Hrvatska turistička zajednica predstavlja opću i nautičku ponudu Hrvatske na 49. specijalističkom sajmu Austrian Boat Show – BOOT TULLN, koji se održava od 5. do 8. ožujka 2020. godine u Tullnu. Riječ je o najvećem i najraznovrsnijem sajmu za vodene sportove na području centralne i istočne Europe na kojemu prisustvuje 380 izlagača prezentirajući vodene sportove, velike jahte za jedrenje, velike motorne jahte, plovila na električni pogon, nautička putovanja, ronjenje te nautičku opremu i opremu za vodene sportove.

Među 380 izlagača na sajmu sudjeluje i mnogo izlagača iz Hrvatske te među njima i Hrvatska turistička zajednica prezentirajući opću i nautičku ponudu Hrvatske. HTZ je ujedno jedina nacionalna turistička organizacija koja se već dugi niz godina prezentira austrijskoj publici na ovom sajmu. Uz opću ponudu Hrvatske na štandu Hrvatske turističke zajednice kao suizlagač sudjeluje Nautika centar Nava.

U Hrvatskoj je do 5. ožujka 2020. godine ostvareno 24.103 dolazaka i 82.298 noćenja gostiju iz Austrije što predstavlja rast od 13 posto u dolascima i 14 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine.