Hrvatska ponuda predstavljena na sajmu BOOT u Tullnu

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pon, 11.03.2019 - 12:17

U Tullnu je održan 48. specijalistički sajam Austrian Boat Show – BOOT TULLN, najveći i najraznovrsniji sajam za vodene sportove na području centralne i istočne Europe na kojemu je prisustvovalo 380 izlagača prezentirajući vodene sportove, velike jahte za jedrenje, velike motorne jahte, plovila na električni pogon, nautička putovanja, ronjenje te nautičku opremu i opremu za vodene sportove.

Od 380 izlagača na sajmu je sudjelovalo 40 izlagača iz Hrvatske te među njima i Glavni ured Hrvatske turističke zajednice koji je na štandu prezentirao opću i nautičku ponudu Hrvatske. Hrvatska turistička zajednica je jedina nacionalna turistička organizacija koja se već dugi niz godina prezentira austrijskoj publici na ovome sajmu, dok su svoju ponudu u sklopu hrvatskog štanda predstavili i suizlagači među kojima su Marina Frapa, Bantours, Učilište Libar, Ankora charter, Krapano te Hrvatska gospodarska komora.

Interes za Hrvatskom na ovom nautičkom sajmu je velik te su Hrvatska i njena ponuda u nautičkom segmentu prepoznate i priznate na austrijskom tržištu. Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice se na sajmu susrelo s predstavnicima vodećih stručnih časopisa u segmentu nautike te razgovaralo o mogućim vidovima nastavka suradnje u ovoj godini. 

Na sajmu je, u okviru programa predavanja na sajmu, od strane gospodina Manfreda Ruthnera, novinara za dnevne novine Kurier, održana prezentacija njegovog studijskog putovanja u Hrvatsku u 2018. godini temeljem kojeg je u novinama Kurier objavljen članak pod nazivom „Leinen los: Freiheit auf dem Wasser“ na temu krstarenja katamaranom u Dalmaciji.

U okviru predavanja u organizaciji sajma također je održano i predavanje tvrtke Yacht-Pool International na temu „Aktuelle Situation in Kroatien - saison 2019“ s osvrtom na boravišnu pristojbu u segmentu nautike, pregled sektora nautike u Hrvatskoj, nove investicije u Hrvatskoj, promjene u pomorskom zakonu, nacionalni centar za potragu i spašavanje na moru te novostima u ponudi tvrtke Yacht-Pool International.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Austriji veseli oduševljenje prokurista sajmišta Tullnu gospodina magistra Thomasa Diglasa Hrvatskom, njenom nautičkom ponudom, velikim interesom gostiju iz Austrije za Hrvatskom te brojnim vjernim izlagačima iz Hrvatske na sajmu BOOT Tulln.