Hrvatska među top 5 destinacija u Švedskoj – u odabiru prednjači srednja Dalmacija

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pon, 30.05.2022 - 14:17

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice, zajedno s Hrvatskom ambasadom u Stockholmu, organiziralo je 30. svibnja, na Dan državnosti, Hrvatski dan. Čitava promocija odvijala se na starom švedskom brodu Stockholm iz 1931. godine u štokholmskoj luci, a uglednim gostima predstavilo se ono najbolje od Hrvatske - od vrsnih vina do hrvatskih specijaliteta.

Prvi put smo Hrvatski dan organizirali prije dvije godine želeći pojačati promociju Hrvatske u Švedskoj. To se pokazalo dobitnom kombinacijom i jedva smo čekali to ponoviti. S jedne strane želja nam je spojiti hrvatske i švedske gospodarstvenike, a s druge strane promovirati Hrvatsku prema što širem broju ljudi, posebno prema poslovnim ljudima. Iz Skandinavije i Švedske možemo očekivati veći broj gostiju, oduševljava me da smo stalno među top pet destinacija koje biraju što potvrđuje kako im je Hrvatska uvijek u najužem krugu i izboru“, kaže Vedran Sušić, direktor Predstavništva HTZ-a za Skandinaviju.

Projekt je podržalo 150 partnera iz Hrvatske, a preko 100 hotela podijelilo je vaučere uzvanicima što je odlična promocija za Hrvatsku.

Turistička ponuda Hrvatske predstavljala se i na štandovima ispred broda gdje su svoje proizvode izlagali hrvatski gospodarstvenici te turističke zajednice Kvarnera, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske, Dubrovačko-neretvanske i Međimurske županije te grada Šibenika, a predstavili su se i NP Krka, Mlinar, kao i distributer i uvoznik hrvatskih proizvoda i delicija Plivit, Foreo i Apipharma.

Organizirali smo ovaj događaj jer je to 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 30. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa sa Švedskom i Dan državnosti. Danas su se ovdje okupili predstavnici diplomatskog zbora čiji je broj rekordan. Došli su i turistički agenti zahvaljujući turističkoj zajednici“, izjavio je Siniša Grgić, hrvatski veleposlanik u Švedskoj,.

Skandinavci, a posebice Šveđani vole Hrvatsku, a najviše srednju Dalmaciju koja im postaje sve interesantnija destinacija. U prilog tome ide povećan broj letova prema Splitu i Zadru koji će se sigurno odraziti na rezultate u nadolazećoj sezoni.