Dubrovnik domaćin 150 američkih savjetnika za putovanja

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pet, 11.06.2021 - 15:20

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić sudjelovao je ‘ASTA Destination Expo 2021.’ konferenciji u Dubrovniku koju je organizirala ASTA - Američko udruženje savjetnika za putovanja i koja se odvija u Dubrovniku od 10. do 13. lipnja.

Tom prilikom Dubrovnik je ugostio 150 američkih savjetnika za putovanja, a prisutnima se obratio i direktor Staničić koji je istaknuo kako je ova konferencija događaj koji potvrđuje status Hrvatske kao vodeće destinacije na Mediteranu.

„To potvrđuju i dosadašnje brojke koje su u trendu rasta kao što smo i najavljivali. Očekujemo u budućim tjednima i mjesecima intenzivniji turistički promet s europskih emitivnih tržišta, ali i američkog koje je naše najvažnije daleko tržište. HTZ je pojačao promotivne aktivnosti prema njemu, ali i na 12 ostalih. Ono što treba apostrofirati je, da bi Hrvatska bila prepoznata kao sigurna destinacija to ponajprije ovisi o nama samima, odnosno cijepljenju u što većem broju. Vjerujemo da će ova sezona po brojkama biti bolja od lanjske“, zaključio je.

Službeni organizatori konferencije su ASTA i AmCro Travel Agency uz partnerstvo Elite Travel i HIT Dalmatia. Konferenciju su podržali i Hrvatska turistička zajednica, Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Zračna luka Dubrovnik, Hotel Rixos Premium Dubrovnik, American Airlines i Dolphin Friends.