Direktor Staničić sudjelovao na panelu na temu Turizam u doba korone

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: čet, 23.04.2020 - 11:11

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić sudjelovao je na prvom virtualnom okruglom stolu na temu Turizam u doba korone, održanom putem aplikacije Zoom u organizaciji Jutarnjeg lista. Uz direktora Staničića na panelu su sudjelovali ministar turizma Gari Cappelli, direktor  Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić i direktorica klastera zagrebačkih Hilton hotela Josipa Jutt Ferlan.

Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je da je u ovom trenutku od ukupno 480 tisuća osoba koje se nalaze na državnim potporama u iznosu od 4000 kuna neto, njih čak 60 tisuća iz ugostiteljstva i turizma, a prema procjenama sektor je kroz otkaze ostao bez između 10 i 11 posto radnika. 

Vezano uz dolazak čeških turista na Jadran ovoga ljeta direktor HTZ-a Kristjan Staničić pojasnio je koliko je uopće realno očekivati da će se inicijative, poput one čeških turoperatera, uopće ostvariti. "Realnost čeških, kao i svih ostalih inicijativa s naših emitivnih tržišta jednaka je realnosti da se pandemija stavi pod kontrolu te da se stanu ublažavati mjere i otvore granice. To je preduvjet da bilo tko izvan Hrvatske dođe u našu zemlju i u tom smislu ćemo zajedno s Ministarstvom pripremati određene aktivnosti kada se za njih steknu uvjeti", rekao je Staničić.

HTZ je počeo reagirati na cijelu situaciju još prije dva mjeseca, kad su uobičajene aktivnosti stavljene u mirovanje, a primat preuzete aktivnosti na društvenim mrežama. Uobičajeni komunikacijski koncept "Croatia full of life" preobličen je u koncept "Croatia full of memories" te "Croatia full of love" s namjerom pobuđivanja empatije prema našoj destinaciji. 

Na panelu se razgovaralo i o budućem poslovanju hotelskih restorana nakon otvaranja istih, te je Veljko Ostojić istaknuo da putnike čeka konfekcioniranje hrane to jest pakiranje hrane unaprijed, kao i korištenje jednokratnih cjenika koji bi se printali svakoga dana. Stolovi i stolice bit će posebno složeni kako bi se zadržale mjere socijalne distance, rekao je Ostojić, napomenuvši kako postoji mogućnost da se hotelski restorani organiziraju obroke u više smjena.

Josipa Jutt Furlan otkrila je kako je moguće da će i dizala hotela biti podijeljena po parnim i naparnim sobama, kako bi se maksimalno smanjilo miješanje gostiju.

Panel možete pogledati na sljedećem linku.