Direktor HTZ-a Kristjan Staničić u službenom posjetu SAD-u i Francuskoj

Kategorija: Najave
Objavljeno: pon, 27.11.2017 - 12:59

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić boravit će od 27. studenog do 5. prosinca 2017. godine u službenom posjetu SAD-u i Francuskoj tijekom kojeg će se susresti s brojnim partnerima na navedenim tržištima te razgovarati o dosadašnjoj suradnji i mogućnostima daljnjeg unaprjeđenja zajedničke suradnje u nadolazećem razdoblju.

Tijekom posjeta SAD-u, direktor Staničić, sudjelovat će u Miamiju na konferenciji Udruženja turoperatora Sjedinjenih Američkih Država (USTOA) gdje će se susresti s predsjednikom USTOA-e Terry Daleom. Predviđen je susret s predstavnicima vodeće turističke agencije Kompas International USA; te predstavnicima Gate 1 Travel turističke agencije za europska riječna kruzing putovanja i personalizirana putovanja. U nastavku programa, direktor Staničić, susret će se i s predstavnicima udruge putničkih agencija Signature Travel Network te predstavnicima udruga putničkih agencija Virtuoso specijaliziranim za luksuzna putovanja s kojima će se razgovarati o aktivnostima i suradnji za 2018. godinu.

Tijekom službenog posjeta Francuskoj direktor Staničić obići će hrvatski štand u sklopu nautičkog sajma „Salon nautique de Paris“, koji se održava od 2. do 12. prosinca u Parizu. U sklopu sajma održat će se poslovna radionica gdje će se direktor HTZ-a susresti s predstavnicima brojnih francuskih turoperatora i kompanija poput aviokompanije Volotea iz koje najavljuju tri nova leta za Hrvatsku. Sastanak će se održati i s najvećim francuskim turoperatorom CLUB MED te svjetskim liderom u online iznajmljivanju brodova Globsailor. Direktor Staničić susrest će se s predstavnicima Thalasso Numero1 i OVoyages, najvećim francuskim turoperatorom specijaliziranim za wellness turizam; Sansailom, jednim od najvećih svjetskih charter kompanija; predstavnicima Bemex toursa jedinog francuskog turoperatora koji je specijaliziran za Hrvatsku te predstavnicima Voyamara koji će tijekom iduće godine otvoriti produkciju u Hrvatskoj.

Prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu turističke godine, s tržišta SAD-a ostvareno je 470.000 dolazaka i 1,3 milijuna noćenja, što predstavlja porast u dolascima i noćenjima od 35 posto, dok je s tržišta Francuske ostvareno više od 540.000 dolazaka što predstavlja porast od 9 posto te 2,1 milijun noćenja što iznosi porast od 5 posto.