Varaždinsko bučino ulje izvanredan je čuvar tradicije, okusa i mirisa varaždinskog kraja. Zbog vrhunskih gastronomskih karakteristika, „Varaždinsko bučino ulje“ je više od stotinu godina nezaobilazno u tradicionalnoj pripremi jela varaždinskog kraja.
Osim što će vam u restoranima diljem županije salatu ili čak sladoled začiniti upravo varaždinskim bučinim uljem, više o proizvodima od bučinih koštica možete saznati u jedinstvenom prezentacijskom centru obitelji Petrović u Varaždinu. Prvi je to posjetiteljski centar u kojem turisti, uz najavu, mogu sudjelovati na radionicama i naučiti kako se ulje proizvodi i prerađuje u ukusne proizvode i prerađevine u različitim kombinacijama.
U vlastitom prostoru putem multimedijalnih i virtualnih tehnologija omogućen je uvid u sve faze razvoja usjeva (uzgoj, obrada tla, gnojenje, obrana od korova na ekološki način, prikupljanje i obrada plodova) dok se određene faze prerade direktno mogu vidjeti u pogonu. Osim toga posjetitelji se ovdje mogu upoznati i s pripremom i mogućnostima kombiniranja namirnica na bazi buče, koristeći vlastite sirovine i prerađevine što će kasnije, naravno, moći i degustirati i kupiti.
OPG Petrović među rijetkim su biodinamičkim proizvođačima koji u ponudi osim klasičnog bučinog ulja i pira imaju vrlo specifične proizvode kao što su namazi od bučinih koštica s bosiljkom, češnjakom, čokoladirane bučine koštice, pirove mekinje i drugo.