Ovogodišnja manifestacija Okusi hrvatske tradicije održava se od 14. do 30. studenog 2025. godine i okuplja više od 120 restorana u 14 hrvatskih županija, koji svojim gostima donose bogatstvo autentičnih recepata. Projekt je osmišljen u suradnji sa županijskim i lokalnim turističkim zajednicama s ciljem stvaranja novih turističkih proizvoda i obogaćivanja ponude za posjetitelje.
U sklopu manifestacije sudjeluje 16 ugostiteljskih objekata iz Varaždinske županije s oznakom Okusi varaždinskoga kraja koji kroz svoje menije predstavljaju raznolikost lokalne kuhinje i tradicije. Tijekom trajanja manifestacije, svaki restoran svakodnevno nudi dva promotivna menija, a svaki se sastoji od najmanje tri slijeda jela pripremljenih po tradicijskim receptima.
Posebna vrijednost ovih jela krije se u svježim i kvalitetnim namirnicama uzgojenim na obiteljskim gospodarstvima, plodnim poljima i u netaknutoj prirodi okolnih šuma. Upravo te namirnice, spojene s tradicionalnim recepturama, pretvaraju se u prava kulinarska remek-djela. Na tanjuru ćete osjetiti jedinstvenu poveznicu povijesti, kulture i okusa.
Delicije pripremaju renomirani ugostiteljski objekti širom Varaždinske županije, nudeći bogatu i raznoliku gastronomsku ponudu po promotivnim cijenama, pa je ovo jedinstvena prilika da se prepustite vrhunskim okusima – bez obzira jeste li strastveni gurman ili tek znatiželjni posjetitelj.
U manifestaciji sudjeluju: Arabeli, Augustu, Bedemu, Bernardi, Garestinu, Konobi Geno, Grešnoj pilnici, Hotelu Trakošćan, Hotelu Varaždin, Šanjeku, Verglecu, Vili Toplissi, Zlatnim goricama, Žmahu, Zalogajnici Šanjek i Kavani Grofica Marica.
Doživite okuse koji čine Varaždinski kraj nezaobilaznom destinacijom za sve ljubitelje dobre hrane i otkrijte zašto je upravo ova regija sinonim za autentičnu gastronomsku tradiciju.