Renomirani njemački chef Tim Raue upoznao čari istarske kuhinje

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno:

U svrhu snimanja putopisno-gastronomske emisije „Herr Raue reist!“, cijenjeni njemački chef Tim Raue boravio je nekoliko dana u Istri kako bi upoznao autentičnu i raznoliku eno-gastronomsku ponudu Hrvatske. Poseban naglasak pritom je stavljen na specijalitete najvećeg hrvatskog poluotoka – od svježe ulovljene ribe i vrhunskog maslinovog ulja, preko biranih vina pa sve do svjetski poznatih tartufa.

Svoje putovanje Raue započinje u zoru loveći kamenice s uzgajivačem Emilom, nastavlja ga potragom za tartufima s energičnim psom Capom iz obitelji Prodan, gdje saznaje više o tradiciji tartufarstva. Zatim posjećuje kuhinju chefa Jeffreyja Velle iz restorana Cap Aureo da bi kušao njegove delikatese. Osim toga, prikazana je i izrada tjestenine chefa Damira u vinskom resortu Meneghetti, dok je završni gastronomski doživljaj obilježen posjetom restoranu Punta Lina, gdje je Raue uz zalazak sunca uživao u tradicionalnom jelu škampi na buzaru – koje je opisao kao jedno od svojih „top deset jela na svijetu“.

Ova istarska avantura nastala u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i  Turističkom zajednicom Istarske županije te Maistrom kao glavnim partnerom projekta, ostavila je na Tima Rauea snažan dojam. Nadahnut svime doživljenim, osmislio je posebni meni inspiriran Hrvatskom koji gledatelji mogu preuzeti putem QR koda i pripremiti ga sami kod kuće, što emisiju čini prvom interaktivnom kulinarskom emisijom takve vrste.

Snimljena epizoda emitira se kao finale četvrte sezone na streaming platformama Magenta TV+ i RTL+, kao i na njemačkom TV kanalu RTL Living. Osim televizijskog prikazivanja, putovanje kroz Istru dodatno je predstavljeno u opširnom članku uglednog njemačkog magazina essen & trinken, jednog od najvažnijih gastronomskih časopisa u Njemačkoj.

Dodajmo kako od 2021. godine, Tim Raue vodi vlastitu kulinarsku dokumentarnu emisiju „Herr Raue reist!“, u kojoj istražuje kuhinje svijeta, lokalne specijalitete i priče o kulturi prehrane. On je jedan od najistaknutijih njemačkih chefova, poznat po svom beskompromisnom perfekcionizmu i kulinarskoj viziji koja briše granice. Njegov restoran Tim Raue u Berlinu nositelj je dvije MICHELINOVE zvjezdice i redovito je uvršten među 50 najboljih restorana svijeta. Osim toga, Raue uspješno vodi niz restorana – među ostalim u St. Moritzu, na Mallorci i u Dubaiju, čime dodatno potvrđuje svoj snažan međunarodni utjecaj.