Renomirani njemački chef Tim Raue upoznao čari istarske kuhinje

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno:

U svrhu snimanja putopisno-gastronomske emisije „Herr Raue reist!“, cijenjeni njemački chef Tim Raue boravio je nekoliko dana u Istri kako bi upoznao autentičnu i raznoliku eno-gastronomsku ponudu Hrvatske. Poseban naglasak pritom je stavljen na specijalitete najvećeg hrvatskog poluotoka – od svježe ulovljene ribe i vrhunskog maslinovog ulja, preko biranih vina pa sve do svjetski poznatih tartufa.

Svoje putovanje Raue započinje u zoru loveći kamenice s uzgajivačem Emilom, nastavlja ga potragom za tartufima s energičnim psom Capom iz obitelji Prodan, gdje saznaje više o tradiciji tartufarstva. Zatim posjećuje kuhinju chefa Jeffreyja Velle iz restorana Cap Aureo da bi kušao njegove delikatese. Osim toga, prikazana je i izrada tjestenine chefa Damira u vinskom resortu Meneghetti, dok je završni gastronomski doživljaj obilježen posjetom restoranu Punta Lina, gdje je Raue uz zalazak sunca uživao u tradicionalnom jelu škampi na buzaru – koje je opisao kao jedno od svojih „top deset jela na svijetu“.

Ova istarska avantura nastala u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i  Turističkom zajednicom Istarske županije, ostavila je na Tima Rauea snažan dojam. Nadahnut svime doživljenim, osmislio je posebni meni inspiriran Hrvatskom koji gledatelji mogu preuzeti putem QR koda i pripremiti ga sami kod kuće, što emisiju čini prvom interaktivnom kulinarskom emisijom takve vrste.

Snimljena epizoda emitira se kao finale četvrte sezone na streaming platformama Magenta TV+ i RTL+, kao i na njemačkom TV kanalu RTL Living. Osim televizijskog prikazivanja, putovanje kroz Istru dodatno je predstavljeno u opširnom članku uglednog njemačkog magazina essen & trinken, jednog od najvažnijih gastronomskih časopisa u Njemačkoj.

Dodajmo kako od 2021. godine, Tim Raue vodi vlastitu kulinarsku dokumentarnu emisiju „Herr Raue reist!“, u kojoj istražuje kuhinje svijeta, lokalne specijalitete i priče o kulturi prehrane. On je jedan od najistaknutijih njemačkih chefova, poznat po svom beskompromisnom perfekcionizmu i kulinarskoj viziji koja briše granice. Njegov restoran Tim Raue u Berlinu nositelj je dvije MICHELINOVE zvjezdice i redovito je uvršten među 50 najboljih restorana svijeta. Osim toga, Raue uspješno vodi niz restorana – među ostalim u St. Moritzu, na Mallorci i u Dubaiju, čime dodatno potvrđuje svoj snažan međunarodni utjecaj.