Na Kvarneru održan sastanak na temu provođenja aktivnosti za sigurnu turističku sezonu

TZŽ referenca: Primorsko-goranska
Objavljeno: pon, 10.06.2024 - 10:16
TZ Kvarnera
TZ Kvarnera
Cilj ovog sastanka bio je pred sam vrhunac turističke sezone još jednom usuglasiti smjernice za postupanja, ali i ojačati već dobru zajedničku suradnju

Na inicijativu Turističke zajednice Primorsko-goranske županije i Policijske uprave primorsko-goranske, 6. lipnja je u Kastvu održan sastanak na temu stvaranja preduvjeta i provođenja aktivnosti i mjera s kojima se osigurava sigurna turistička sezona. 

Sastanak je okupio ključne dionike, odnosno predstavnike institucija koje direktnim ili indirektnim putem utječu na provođenje aktivnosti koje doprinose sigurnosti destinacije – od Turističke zajednice PGŽ, PU PG, Primorsko – goranske županije, Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, Doma zdravlja PGŽ, Općinskog suda Rijeka, Vatrogasne zajednice PGŽ, Civilne zaštite, Državnog inspektorata, Lučke kapetanije Rijeka do Sigurnosno obaviještanih agencija i dr. 

Cilj ovog sastanka bio je pred sam vrhunac turističke sezone još jednom usuglasiti smjernice za postupanja, ali i ojačati već dobru zajedničku suradnju između svih službi i organizaciju uključenih u sigurnost destinacije. U „špici“ glavne turističke sezone na regiji se ponegdje broj ljudi poveća i za više od pet puta što predstavlja veliko opterećenje na hitne, stručne i lokalne službe, pa su ovakvi sastanci izuzetno važni kako bi svi zajedno bili koordinirani po pitanju sigurnosti. 

Gosti koji se osjećaju sigurno rado se ponovno vraćaju u destinaciju, te ju jednako tako i preporučuju što dovodi do niza pozitivnih rezultata: od onih ekonomskih, do imidža destinacije i zadovoljstva gostiju.