Jedinstveni Srednjovjekovni božićni sajam u Koprivnici kao pun pogodak

TZŽ referenca: Koprivničko-križevačka
Objavljeno: pon, 02.01.2023 - 13:28
Srednjovjekovni božićni sajam Koprivnica
TZ Grada Koprivnice
Sveukupnoj atmosferi sajma pridonijele su i mnogobrojne atrakcije poput putujućih trgovaca, žongliranja vatrom odnosno vatrenog showa mušketira i haramija te srednjovjekovne kupelji

Srednjovjekovni božićni sajam je na blagdan Svetog Stjepana posljednji put ove godine otvorio svoja vrata, a brojni posjetitelji jedinstvenog sajma u Hrvatskoj mogli su ponovno uživati u bogatom i sadržajnom programu.
Iako je sajam nekoliko puta bio otkazivan zbog lošeg vremena, naknadno dodan još jedan dan srednjovjekovnog sajmovanja u Koprivnici pokazao se kao pun pogodak! Koprivničanci i njihovi gosti tako su potpuno besplatno mogli prošetati sajmom te uživati u prizorima davno minulih vremena za koje se pobrinulo više od 40-ak obrtnika, izlagača, starih zanatlija i ugostitelja te deseci drugih kostimiranih sudionika i članova udruge Anno domini. Sveukupnoj atmosferi sajma pridonijele su i mnogobrojne atrakcije poput putujućih trgovaca, žongliranja vatrom odnosno vatrenog showa mušketira i haramija te srednjovjekovne kupelji.

Organizator ovogodišnjeg Srednjovjekovnog božićnog sajma u Koprivnici je Turistička zajednica grada Koprivnice, čiji direktor Renato Labazan ne krije zadovoljstvo održanim sajmom:
"Izuzetno sam zadovoljan jer pretvoriti advent u iznimno kratkom roku u turistički proizvod na koji dolaze posjetitelji iz Hrvatske pa i inozemstva nije nimalo lako. Zahvaljujem svojem timu od gotovo 100 ljudi koji su cijeli prosinac po svim prilikama i neprilikama ovaj jedinstveni advent u hrvatskim okvirima doveli do ovogodišnjeg završetka", poručio je Labazan.
Nakon božićnog blagovanja te uživanja u krugu obitelji i prijatelja, oni koji su odlučili prošetati zaboravljenim svijetom Srednjeg vijeka mogli su uživati i u pečenim kostanjima, veprovom gulašu, srednjovjekovnim burgerima, ćurkama i brojnim drugim finim podravskim proizvodima naših domaćih ugostitelja i Podravkinih kraljevskih kuhara, a sve to zaliti prvim Koprivničkom božićnim pivom.