FESTIVAL „LOŠINJSKIM JEDRIMA OKO SVIJETA“, 05.09.-19.09.2020.

TZŽ referenca: Primorsko-goranska
Objavljeno: pon, 14.09.2020 - 14:42
Loger Nerezinac na Lošinju
Sandro Tariba
Loger Nerezinac na Lošinju

Od 5. do 19. rujna 2020. godine Lošinj se ponovno vraća u vrijeme zlatnog doba pomorstva u sklopu festivala „Lošinjskim jedrima oko svijeta“. Iako u nešto manjem obujmu, ovogodišnji program tradicionalno će obuhvatiti regate, predavanja i sportska događanja.

Festival „Lošinjskim jedrima oko svijeta“ posvećen je bogatoj pomorskoj i brodograđevnoj tradiciji otoka Lošinja. Sama ideja za osmišljavanjem ovakve vrste festivala proizašla je iz želje za očuvanjem, revitalizacijom i turističkom valorizacijom pomorske baštine i to kroz oživljavanje i prezentaciju povijesnog i kulturnog naslijeđa lošinjskog pomorstva, koje je svoje zlatno doba živjelo od 1853. do 1884. godine.

Tijekom trajanja Festivala posjetitelji imaju priliku upoznati bogato pomorsko naslijeđe Lošinja, a Festival će oživjeti povijest držeći se povijesnih činjenica te kroz turističke i marketinške akcije promovirati Lošinj kao destinaciju „oživljene povijesti pomorstva“ dosad nepoznate široj javnosti. Festival je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.