ATRAKTIVNA UTRKA „NASCAR WHELEN EURO SERIES (NWES)“ DOLAZI NA GROBNIK, 13.11.-15.11.2020.

TZŽ referenca: Primorsko-goranska
Objavljeno: pon, 09.11.2020 - 13:48
„NASCAR WHELEN EURO SERIES (NWES)“
Arsen Miletic
„NASCAR WHELEN EURO SERIES (NWES)“

Na Kvarner i u Hrvatsku po prvi puta stiže svjetski poznata utrka američkih trkaćih automobila. Naime, uslijed novih ograničenja uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19 u Češkoj, događaj je premješten na Grobnik, te će tako regija Kvarner ugostiti oko 24 tima među kojima i proslavljeni vozač Formule 1 Jacques Villeneuve.

Grobnik će tako postati 17. po redu različita staza na kojoj će se održati NASCAR auto utrka u Europi, a Hrvatska jedna među devet država koje su ugostile najpoznatije američke trkaće automobile. Velika nagrada Hrvatske moći će se pratiti od 14.11. do 15.11.2020. godine putem televizije KreatorTV ili preko društvenih mreža NASCAR Whelen Euro Seriesa te streaming servisa Motorsport.tv.

Automotodrom i pista na Grobniku, nedaleko Rijeke i Opatije, jedinstvena su turističko-sportska atrakcija i infrastruktura od velike vrijednosti na Kvarneru, koja bilježi posjete svjetskih i europskih natjecatelja, motoklubova, ali i turista – gledatelja atraktivnih utrka. Turistička zajednica Kvarnera u promotivnim aktivnostima ističe ovu prednost, kao rijedak segment turističke ponude, za koju u krugu od 1.000 km udaljenosti postoji veliki interes. Više informacija potražite na stranicama www.grobnik.hr i www.euronascar.com.