Održana koordinacija turističkih zajednica županija i Grada Zagreba

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pon, 21.08.2017 - 15:03

Danas je u Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice održana koordinacija sustava županijskih turističkih zajednica i Grada Zagreba, a na kojoj je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić prezentirao dosadašnje pozitivne trendove ove turističke godine. Kako je rekao direktor Staničić, riječ je o sastanku koji za cilj ima uspostavljanje još bolje i učinkovitije komunikacije unutar sustava.

„Nastavno na moje izjave nakon preuzimanja funkcije direktora Hrvatske turističke zajednice kako je jačanje suradnje u sustavu turističkih zajednica jedan od mojih prioriteta, danas smo održali i prvu koordinaciju s direktorima turističkih zajednica županija. Imao sam priliku prezentirati kolegama realizaciju dosadašnjih aktivnosti Glavnog ureda HTZ-a, kao i planove za nastavak godine te ujedno čuti iz prve ruke kakvo je stanje u pojedinoj županiji, s čime su direktori turističkih zajednica županija posebno zadovoljni, ali i koji su potencijalni izazovi na kojima zajedno trebamo poraditi. Sustav turističkih zajednica izrazito je važan dio turističkog sektora, u mnogočemu je upravo on inicijator raznih aktivnosti koje za cilj imaju poboljšanje ukupne ponude destinacija te na tome treba dodatno raditi i uspostaviti jaču sinergiju privatnog i javnog sektora“, izjavio je direktor Staničić.

Na sastanku se govorilo i o marketinškim i PR kampanjama za posezonu 2017. godine te o udruženom oglašavanju, a direktor Staničić je naglasio kako su nedavno objavljeni javni pozivi za udruženo oglašavanje i strateške projekte, s posebnim naglaskom na poticanje prometa u razdobljima pred i posezone, kao i jačanju intenziteta postojećih aviolinija te uvođenje novih.

„Turističke zajednice županija sada dobivaju još značajniju ulogu u kreiranju strateških opredjeljenja, kao i u upravljanju cjelokupnim procesom promocije. Izvrsni turistički rezultati u dosadašnjem dijelu godine, na kojima čestitam svima koji su za njih zaslužni, kao i očekivani daljnji rast prometa u razdoblju posezone, stavljaju pred sve nas velika očekivanja i izazove za turističku 2018. godinu. Osim današnje koordinacije, u narednom ću razdoblju obilaziti destinacije i na terenu razgovarati s ključnim ljudima u turističkoj industriji, kako bismo što kvalitetnije pripremili sve aktivnosti za nadolazeću godinu“, zaključio je direktor Staničić.