Objave za medije

Hrvatske lokacije u objektivu svjetski poznatog fotografa Minkkinena

15.09.2017. -
Priopćenja
Uz potporu i podršku Hrvatske turističke zajednice te uz pratnju hrvatskog fotografa Filipa Beusana, u Hrvatskoj ovih dana ponovno boravi poznati finskoamerički fotograf Arno Rafael Minkkinen.

Otvorene prijave za Dane hrvatskog turizma

12.09.2017. -
Priopćenja
Otvorene su on line prijave za Dane hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske.

Tijekom prvih osam mjeseci ostvareno 85 milijuna noćenja, a samo u kolovozu ostvareno gotovo 32 milijuna noćenja

06.09.2017. -
Priopćenja
Prema podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj je ostvareno 4.4 milijuna dolazaka (+6 posto) i 31.8 milijuna noćenja (+6 posto), dok je od siječnja do kolovoza ostvareno 14.8 milijuna dolazaka (+14 posto) i 85 milijuna noćenja (+13 posto).

Održana koordinacija turističkih zajednica županija i Grada Zagreba

21.08.2017. -
Priopćenja
Danas je u Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice održana koordinacija sustava županijskih turističkih zajednica i Grada Zagreba, a na kojoj je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić prezentirao dosadašnje pozitivne trendove ove turističke godine.
Svjetski dan turizma

Svjetski dan turizma obilježava se 27. rujna

17.08.2017.
Svjetski dan turizma (SDT) će se održati u Dohi, a obilježit će ga tema „Održivi turizma, instrument razvoja“ u skladu s 2017. kao Međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj.
Proglašenje direktorice predstavništva HTZ-a Ine Rodin Ambasadorom godine Virtuosa

Direktorica američkog predstavništva HTZ-a Ina Rodin postala Ambasadorom godine Virtuosa 2017

16.08.2017. -
Priopćenja
Virtuoso Travel Week u Las Vegasu je najznačajniji turistički događaj na američkom kontinentu koji se održava svake godine u kolovozu i okuplja creme de la creme svjetskog luksuznog turizma.

Kulinarska Baština Splitsko-dalmatinske županije članica je projekta – mreže Regional Culinary Heritage Europe

14.08.2017. -
Priopćenja
Kulinarska Baština Splitsko-dalmatinske županije članica je projekta – mreže Regional Culinary Heritage Europe koji je razvijen u Švedskoj i Danskoj 1995. godine.
MUP predstavio mobilnu aplikaciju „Policija – sigurnost i povjerenje“

MUP predstavio mobilnu aplikaciju „Policija – sigurnost i povjerenje“

07.08.2017. -
Priopćenja
Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske predstavilo je novu mobilnu aplikaciju „Policija – sigurnost i povjerenje“ koja omogućava još sigurniji i ugodniji boravak turista u Hrvatskoj.

Hrvatska nastavlja s turističkim rekordima, srpanj donio 3 milijuna više noćenja

02.08.2017. -
Priopćenja
Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), tijekom mjeseca srpnja ostvareno je 4.6 milijuna dolazaka i 30 milijuna noćenja. U usporedbi sa srpnjem prošle godine riječ je o porastima u dolascima za 10,5 posto te u noćenjima za 11 posto.

Dani Hrvatskog turizma 2017. godine u Malom Lošinju

31.07.2017. -
Priopćenja
Tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske - Dani hrvatskog turizma (DHT) održat će se, u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, 25. i 26. listopada 2017. godine u Malom Lošinju.