Objave za medije

Hrvatska Puna života

Staničić: Očekuje nas puno izazova, treba zadržati pozitivne turističke trendove

25.07.2017.
„Hrvatska je već sada na mnogim tržištima među top tri najpopularnije destinacije, struktura turista koji nam dolaze sve je raznovrsnija, a turistička sezona sve dulja“, rekao je novi direktor HTZ-a.
Zrmanja

UNWTO objavio brošuru i video „Savjeti za odgovornog putnika“

25.07.2017.
„Savjeti za odgovornog putnika“ napravljeni su na osnovu UNWTO-vog Globalnog etičkog kodeksa za turizam, a sastoji se od načela priređenih s ciljem da budu vodič glavnim sudionicima u razvoju turizma.

Destinacija „Vukovar – Vučedol – Ilok“ je „Europska destinacija izvrsnosti“ (EDEN)

19.07.2017. -
Priopćenja
Destinacija „Vukovar – Vučedol – Ilok“ pobjednik je nacionalnog izbora za „Europsku destinaciju izvrsnosti“ (EDEN) za 2016./2017. godinu na temu „Kulturni turizam“, kojeg je provodila Hrvatska turistička zajednica.

Pet destinacija u finalnom izboru za europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN)

17.07.2017. -
Najave
Hrvatska turistička zajednica i ove godine provodi izbor nacionalnog pobjednika za "Europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN)" za 2016./2017. godinu na temu „Kulturni turizam“. Zadnji krug ocjenjivanja, u sklopu kojeg se bira nacionalni pobjednik ovogodišnjeg izbora, održat će se 19. srpnja 2017. godine (srijeda) u Međimurju.

Lošinjski Boutique Hotel Alhambra novi član Virtuosa

17.07.2017. -
Priopćenja
Prestižni 5* Boutique Hotel Alhambra novi je član američke mreže vodećih turističkih subjekata Virtuoso. S više od 15 tisuća savjetnika širom svijeta te portfeljem od gotovo 1.700 partnera Virtuoso predstavlja najbolju ponudu za putovanja.

Bloger iz Dubaija zaprosio djevojku na Plitvičkim jezerima

14.07.2017.
Hrvatska turistička zajednica (HTZ) je tijekom prvih šest mjeseci ove godine realizirala studijska putovanja za ukupno 348 predstavnika medija, od kojih je bilo 32 blogera. Među njima je i bloger iz Dubaija, Vivek Kukreti, koji je tijekom devet dana obilazio hrvatske destinacije.

Odabran novi koncept nastupa Hrvatske turističke zajednice na sajmovima

14.07.2017. -
Priopćenja
Hrvatska turistička zajednica (HTZ) je u mjesecu svibnju krenula u odabir novog koncepta i kreativnog rješenja nastupa na turističkim sajmovima, a sam se odabir proveo uz pomoć Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD).

Promocija Hrvatske kroz brojne reportaže

07.07.2017. -
Priopćenja
U cijenjenoj monografiji Meridiani više od 100 stranica posvećeno je Hrvatskoj, koja je u najboljem svijetlu opisana kroz nekoliko reportaža. Navedene su reportaže rezultat nekoliko putovanja talijanskih novinara.

Kristjan Staničić novi direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice

05.07.2017.
Na danas održanoj 19. sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice novim direktorom Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice jednoglasno je imenovan Kristjan Staničić.

U prvom polugodištu ostvareni visoki porasti turističkog prometa

03.07.2017. -
Priopćenja
Tijekom prvih šest mjeseci u Hrvatskoj je ostvareno 5.7 milijuna dolazaka i 22.9 milijuna noćenja.