Njemački agenti u Hrvatskoj

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: čet, 12.10.2017 - 11:25
Denis Peroš

Na inicijativu Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj i Udruge samostalnih agencija RTK (Reiffeisen Touristik Kooperation), u Splitsko-dalmatinskoj županiji je organizirano studijsko putovanje na kojem sudjeluje 15 agenata prodaje iz agencija koje su članice te udruge. Putovanje će trajati do 14. listopada, a sama udruga među svojim članovima broji oko 3500 stacionarnih turističkih agencija u Njemačkoj. Tako su agenti RTK posjetili najbitnije lokacije u županiji, kao što su Split, Makarska rivijera i Omiš. Bitan dio posjete odnosio se na obilazak hotela na Makarskoj rivijeri te ostalih atrakcija u izvanpansionskoj ponudi.

Podsjećamo kako je u drugoj polovini mjeseca rujna također realizirano studijsko putovanje, a na kojem je sudjelovala veća grupa od 100 agenata koji rade u mreži stacionarnih agencija DER Touristika. Tako su agenti, kroz suradnju Hrvatske turističke zajednice i turističkih zajednica Istre, Kvarnera i Splitsko-dalmatinske županije, bili podijeljeni u četiri grupe te su obišli gotovo cijelu hrvatsku obalu, a svi zajedno su boravili u hotelu Valamar Girandella u Rapcu, u kojemu su održane i završne prezentacije. DER Touristik ima najveću mrežu vlastitih agencija ili partnerskih agencija u Njemačkoj, njih čak oko 1500.

Dodajemo kako se na tržištu Njemačkoj velika pažnja pridaje suradnji s turističkim agencijama. Iste su ključne za bolju prodaju programa turoperatora s obzirom da se preko agencija prodaje gotovo 80 posto programa. Na taj način pokušava se dodatno motivirati agente da svojim klijentima nude razne programe koji turoperatori ostvaruju u Hrvatskoj i tako potaknu veći broj Nijemaca za odabir odmora u hrvatskim destinacijama.