Buy Croatia 2017

Projekt Buy Croatia organizira se s ciljem izravnog upoznavanja inozemnih partnera s turističkim ponudama pojedinih destinacija i/ili novim turističkim proizvodima. Obuhvaća poslovnu radionicu s predstavnicima turističkog gospodarstva i studijsko putovanje. Inozemni partneri posjećuju Hrvatsku kao naši gosti. Osim susreta hrvatskih turističkih subjekata (turoperatora, agencija, hotela, strukovnih udruga i udruženja) i partnera s emitivnih tržišta (poslovne radionice), Hrvatska turistička zajednica organizira edukacijsko putovanje za inozemne sudionike, u suradnji sa sustavom TZ i gospodarskim subjektima s ciljem upoznavanja destinacije i/ili proizvoda. Također, Buy Croatia poslovna radionica može se organizirati u sklopu studijskih putovanja inozemnih agenata ili godišnjih sastanaka inozemnih strukovnih udruga.

Ukoliko se organizira poslovna radionica u sklopu putovanja u Hrvatsku, poziva se određen broj partnera s emitivnih tržišta s ciljem da se:

  • upoznaju s destinacijom i dožive turističke proizvode i kvalitetu ponude,
  • susretnu s pružateljima usluga - predstavnicima hrvatskog turističkog gospodarstva
  • pregovaraju o kupnji usluga i/ili paketa.


U 2017. godini, u planu je organizacija četiri Buy Croatia poslovne radionice u skladu s budžetom i interesom tržišta, a sukladno odrednicama Strateško marketinškog plana hrvatskog turizma 2014. – 2020. godine i to kako slijedi: zdravstveni, nautički, kongresni turizam te kontinentalni turizam.

Hrvatska turistička zajednica će, u suradnji s Predstavništvima, sustavom turističkih zajednica organizirati specijalizirana studijska putovanja u sklopu kojih se može organizirati poslovna radionica/ susret inozemnih predstavnika TA/TO s pružateljima usluga, odnosno predstavnicima hrvatskog turističkog gospodarstva.  Cilj studijskog putovanja je što bolje upoznavanje hrvatske turističke ponude/proizvoda, dok poslovna radionica omogućuje susret s pružateljima usluga, odnosno predstavnicima hrvatskog turističkog gospodarstva.

Za sudjelovanje na poslovnoj radionici, hrvatski partneri su dužni ispuniti elektronsku prijavnicu koja se nalazi na Business portalu www.hrvatska.hr te najkasnije dva tjedna prije održavanja radionice uplatiti određenu kotizaciju. Iznos kotizacije ovisi o programu radionice te se određuje za svaku posebno. U slučaju kada je kotizacija 500,00 kuna po osobi, privrednom subjektu je osiguran jedan stol, četiri stolice, kava i piće u radnom dijelu te poslovni ručak. Ukoliko nema poslovnog ručka, kotizacija po sudioniku iznosi 250,00 kuna. 

Hrvatska turistička zajednica zadržava pravo promjene sadržaja, ako se tijekom vremena pokaže potrebnim i opravdanim.

Za sve dodatne informacije buycroatia@htz.hr