Teniske ikone prvi put u povijesnom ambijentu pulske Arene

TZŽ referenca: Istarska
Objavljeno: pon, 20.06.2022 - 13:20
Igor Zirojevic
U Arenu stiže Legends Team Cup - ATP Champions Tour, susret najvećih imena tenisa

Istarski poluotok gostima ima što ponuditi cijele godine, dok je u ljetnim mjesecima poprište brojnih događaja koji turiste zabavljaju, educiraju i pružakju priliku za iskustva koje će pamtiti još dugo, ali ih i poticati da se vraćaju.

Turistička zajednice Istre pobrinula se ove godine dati im razlog više za dolazak i uživanje, uvođenjem novog, atraktivnoga programa. Naime, od 1. do 3. kolovoza u Puli se priprema veliki spektakl kakav najveći istarski grad nije vidio. U Arenu stiže Legends Team Cup - ATP Champions Tour, susret najvećih imena tenisa koje će na povijesnoj pozornici odmjeriti snage i još jednom pokazati kako je antički amfiteatar mjesto za veličanstvene izvedbe.

U Areni su se od 1. stoljeća nove ere odigravali značajni eventi, od gladijatorskih susreta do lova na životinje, a naše doba pamti nezaboravne filmske festivale i odlične koncerte. I sportaši se na tom terenu osjećaju fit, 'vruće' je bilo za nastupa hokejaša, a igrali su u Areni i naši nogometni Vatreni protiv asova iz FC Bayern München, uz pravu atmosferu s tribine.

Dobrodošlicu će Puljani i njihovi gosti sad napokon izraziti i velikanima bijeloga sporta. Prema najavama organizatora, švedske Top 12 grupe, koja Legends Team Cup provodi u suradnji s teniskim udruženjima ATP i ATP Champions Tour, na drevnom borilištu susrest će se superzvijezde i višestruki osvajači najvećih Grand Slam turnira Ivan Lendl i Pat Cash, koji će biti i kapetani dvaju sastava od po pet igrača.

Među njima su tako i Tommy Haas, Tomáš Berdych i Radek Stepanek, a koje će teniske ikone početkom kolovoza još iskazati svoju virtuoznost s reketom bit će poznato uskoro. Svaki dan turnira ponudit će dva pojedinačna i jedan meč parova, a tim s najviše bodova na kraju tri dana bit će laureat pulskog Legends Team Cupa. TZ Istre uz potporu HTZ-a ističe da će Arena, kao najljepša istarska pozornica, dočekati teniske legende uz nevjerojatnu scenografiju.