Snow Queen Trophy: najbolji slalomaši ponovo u Zagrebu

TZŽ referenca: Grad Zagreb
Objavljeno: uto, 28.12.2021 - 12:25
TZ Grada Zagreba
TZ Grada Zagreba
Utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa

Utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa održava se 4. i 5. siječnja na Sljemenu, najvišem vrhu planine Medvednice na koju se Zagreb naslanja. Prvog dana održat će se slalomska vožnja za žene, a drugog za muškarce. Najuspješniji od njih bit će okrunjeni pa će Zagreb i skijaški svijet dobiti novu snježnu kraljicu i kralja, što je jedinstveno za zagrebačku skijašku utrku.

Utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa organiziraju se u Zagrebu od 2005., kada je održana prva slalomska utrka za žene. Tri godine kasnije ženskoj se utrci pridružuje i muška.

Od samog početka do danas, Snow Queen Trophy je na vrhu najgledanijih utrka Svjetskog kupa i jedina na kojoj se pobjedom, uz važne natjecateljske bodove, stječu kruna i laskava kraljevska titula. Zahvaljujući odličnoj organizaciji i atmosferi 2013. je zagrebačko skijaško natjecanje uvršteno u Club 5 Ski Classic, uz bok najprestižnijim skijaškim natjecanjima duge tradicije.

Zagreb je odličan domaćin skijaškim ekipama, kao i drugim posjetiteljima koji istodobno mogu uživati u prepoznatljivom zagrebačkom adventskom ugođaju. Nažalost, zbog epidemiološke situacije i ove će godine gledatelji izostati, a ne planira se ni javno izvlačenje startnih brojeva.