Pustolovna utrka „Adventure Race Croatia“ na Kvarneru, 13.5. - 18.5.2024.

TZŽ referenca: Primorsko-goranska
Objavljeno: pet, 10.05.2024 - 13:50
Adventure Race Croatia
Ivan Vranjić
Timovi će tijekom utrke svoju snagu i izdrživost testirati u veslanju, biciklizmu, trailu, orijentaciji i spuštanju užetom i na najteži mogući način uz, pomoć orijentacijskih karata i kompasa, otkrit će ljepote Kvarnera

Kvarner od 13. do 18. svibnja biti domaćin Adventure Race Croatia, petog izdanja međunarodne pustolovne utrke svjetske pustolovne lige. Iz Baške na otoku Krku 35 timova iz 20 zemalja svijeta uputit će se na pustolovinu dugačku čak 500 km. Utrka će biti kružnog tipa, a iako njena točna trasa ostaje tajna sve do samog starta poznato je da će start (13. svibnja) i cilj (18. svibnja) biti u Baški te da će natjecatelji proći i kroz šumoviti Gorski kotar.

Timovi će tijekom utrke svoju snagu i izdrživost testirati u veslanju, biciklizmu, trailu, orijentaciji i spuštanju užetom i na najteži mogući način uz, pomoć orijentacijskih karata i kompasa, otkrit će ljepote Kvarnera. Adventure Race Croatia je dio svjetske pustolovne serije Adventure Race World Series, a od 2019. godine postaja je i kvalifikacijska utrka za Svjetsko pustolovno prvenstvo.