Zlatna penkala 2013.

Sophie Massalovitch

Grand prix

Sophie Massalovitch iskusna je slobodna novinarka koja redovito piše za vrlo čitane časopise, ženski časopis “Avantages” i poslovni časopis “Challenges”, pritom vrlo često upravo o Hrvatskoj. Njezin članak objavljen u časopisu “Avantages” privlačna je turistička priča koja opisuje Dubrovnik kao grad koji užitak šetnje čini novim i zanimljivim, dok članak objavljen u časopisu “Challenges” promovira Split u zimsko doba i predlaže čitateljima da iskoriste povoljne letove prema Splitu u prosincu. 
Sophie Massalovitch izvanredno poznaje Hrvatsku, njezinu povijest, kulturu i turističku ponudu, a tijekom zadnje četiri godine objavila je desetak članaka o Hrvatskoj, te doprinijela izdanjima mnogih knjiga i vodiča o Hrvatskoj.

Ignas Krupavicius

Ignas Krupavicius novinar je, urednik i voditelj emisije „Dobro jutro, Litva“ (Labas rytas, Lietuva), jutarnjeg programa litvanske nacionalne TV kuće LRT u kojem se prikazuju kratki putopisni prilozi. 
U listopadu 2013. godine Krupavicius je snimio seriju TV reportaža o Hrvatskoj u kojima je kroz svakodnevni život gledateljima predstavio inspirativne destinacije i koje su u navedenome jutarnjem programu emitirane tijekom listopada i studenoga prošle godine, a emitiranje se nastavlja i tijekom 2014. godine.