Turistička nagrada Marko Polo 2022.

Koordinacijski centar za turizam Kine i zemalja srednje i istočne Europe (China-CEEC's Tourism Coordination Centre) poziva sve zainteresirane da se prijave za Turističku nagradu Marko Polo za 2022. godinu.

Turističke agencije, turoperatori, nacionalne i regionalne turističke organizacije i hoteli s dobrim nastupom na kineskom tržištu mogu se prijaviti kako bi pokazali što sve rade kako bi se pripremili za povratak kineskih putnika u zemlje srednje i istočne Europe.

Međunarodni žiri traži nove proizvode ili usluge kojima je cilj ponovno usmjeriti kineske posjetitelje nakon pandemije virusa COVID-19 u zemlje srednje i istočne Europe ili kreativnu i inovativnu aktivnost koju je prijavitelj započeo tijekom pandemije, kako bi virtualnim putem zadržao interes putnika iz Kine.

Nacionalne i regionalne turističke organizacije iz 16 zemalja srednje i istočne Europe mogu se prijaviti sa svojom novom strategijom za tržište Kine ili inovativnim digitalnim marketingom i aktivnostima društvenih mreža koje su provodile tijekom posljednje dvije godine.

Žiri pozdravlja prijavu turističkih agencija i turoperatora koji će prezentirati svoje online aktivnosti tijekom 2 godine pandemije ili nove proizvode koji će pridonijeti dužem boravku kineskih turista u srednjoj i istočnoj Europi kada se kineski odlazni turizam vrati.

Hoteli su dobrodošli prijaviti usluge preventivnih, zdravstvenih i sigurnosnih propisa koje su uveli tijekom pandemije, kako bi zadovoljili visoke kineske standarde u ovom području.

Dobitnici Turističke nagrade Marko Polo 2022. imat će pravo nositi posebnu oznaku “Turistička nagrada Marko Polo, uz preporuku Koordinacijskog centra za turizam Kine i zemalja srednje i istočne Europe”. Pobjednici će biti oglašavani na komunikacijskim platformama nacionalnih turističkih organizacija i ministarstava 16 zemalja srednje i istočne Europe, kao i na web stranici www.ceenter-china.com i društvenim mrežama.

Turistička nagrada Marko Polo prestižna je nagrada, a prijava je besplatna. Ako ste zainteresirani za prijavu, materijale za prijavu možete pronaći u nastavku ili zatražiti iste od Koordinacijskog centra za turizam Kine i zemalja srednje i istočne Europe, na [email protected].

Razdoblje za prijavu počinje 15. ožujka i završava 30. lipnja. Osoblje TCC-a s nestrpljenjem očekuje vašu prijavu i nudi pomoć oko prijave.


Za Turističku nagradu Marko Polo od 2019. do 2021. prijavilo se 29 turističkih tvrtki iz srednje i istočne Europe. U 2019. godini pobjednici su bili Fly Montenegro Travel, Crna Gora (zlatni certifikat), CT Poland sp.zo.o, Poljska (srebrni certifikat) i Long Teng Hungary Kft. (brončani certifikat), u 2020. godini Funclub Ltd., Poljska (zlatni certifikat) i Sheraton Grand Warsaw, Poljska (pohvalno priznanje za hotele) te Kempinski Budapest Corvinus Hotel, Mađarska (počasno priznanje) u 2021. godini.