Projekt turističke signalizacije barokne jezgre Vukovara

TZŽ referenca: Vukovarsko-srijemska
Objavljeno: pon, 04.01.2021 - 13:01
Turistička signalizacija barokne jezgre Vukovara
Matko Džavić
Turistička signalizacija barokne jezgre Vukovara

S obzirom na to da je uže središte Vukovara i njegova barokna jezgra, ujedno i zaštićena kulturno-povijesna cjelina i prepoznatljiva vizura grada, u najvećem dijelu pješačka zona i obavezna ruta obilaska, TZGV je provela projekt turističke interpretacije barokne jezgre Vukovara u sklopu kojeg je postavljeno 39 destinacijskih ploča, 3 orijentacijska stupa i 3 totema s mapom grada.

Ploče su posebno dizajnirane, tekstovi i fotografije pripremljene u suradnji s relevantnim ustanovama i prevedene na engleski jezik. Označene su kulturno-povijesno važne građevine i lokacije, a s obzirom na to da je destinacija Vukovar-Vučedol-Ilok nacionalni EDEN pobjednik za 2016./2017.g. na temu kulturnog turizma, ovaj je projekt tim više dobio na značaju i važnosti.

Cilj ovog projekta je stvaranje novog vizualnog identiteta barokne jezgre i njezina prezentacija i interpretacija, podizanje kvalitete informiranja gostiju i unaprjeđenje kvalitete njihova boravka te podizanje kvalitete turističke ponude. Projekt je sufinanciran sredstvima Turističke zajednice grada Vukovara, Grada Vukovara, Gradskog muzeja Vukovar, Hrvatskog doma Vukovar, Franjevačkog samostana Vukovar te Hrvatske turističke zajednice.