Zbog intenzivnog praćenja situacije oko korona virusa sjednice Turističkog vijeća HTZ-a održavat će se jednom tjedno

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: sri, 11.03.2020 - 16:07

Danas je održana 62. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice na kojoj su članovi vijeća odlučili da će se sjednice zbog intenzivnog praćenja situacije oko korona virusa održavati jednom tjedno. Na sjednici je usvojen i prijedlog odluke o potporama TOP događanjima u 2020. godini te prijedlog odluke o suradnji vezano uz održavanje godišnje konferencije američkog udruženja putničkih agenata, savjetnika i agencija „ASTA EXPO 2020.“ koja će se održati u Dubrovniku u prosincu ove godine. 

Na današnjoj sjednici Turističkog vijeća razgovaralo se o korona virusu te utjecaju na turističku industriju. Ministar turizma Gari Cappelli je neposredno prije sjednice vijeća prisustvovao sastanku u Ministarstvu financija s poslodavcima o mjerama Vlade. „Svjesni smo situacije epidemije korona virusa i njenog utjecaja na naše cjelokupno gospodarstvo od kojeg je turizam u ovom trenutku najpogođeniji. Naša Vlada odgovorno pristupa rješenju problema i mjere koje ćemo primijeniti bit će u prvom redu za zadržavanje radnih mjesta i održavanje likvidnosti poslodavaca čije je poslovanje direktno pogođeno virusnom krizom“, izjavio je ministar Cappelli.

„U stalnom smo kontaktu s najvažnijim turoperatorima, partnerima i subjektima iz turističke industrije, kao i sa kolegama iz Europske putničke komisije. U suradnji s uredima predstavništva HTZ-a u svijetu svakodnevno aktivno pratimo situaciju oko korona virusa te smo u skladu s novonastalim okolnostima reagirali u smislu prilagodbe marketinških i PR aktivnosti po tržištima. Predviđene promotivne kampanje na digitalnim i online platformama na većini tržišta su odgođene. Do početka ožujka uspješno smo odradili oglašavanja u sklopu brand kampanja, dok su kampanje za promociju pred i posezone terminski pomaknute kako bi prilagođene promotivne poruke plasirali u adekvatnije vrijeme prema ciljnim skupinama u smislu njihove otvorenosti i spremnosti na realizaciju putovanja nakon stabilizacije situacije“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice danas je prihvatilo prijedlog odluke o potporama top događanjima u 2020. godini, odnosno događanjima koja su motiv dolaska velikog broja posjetitelja te imaju jak promidžbeni učinak u zemlji i inozemstvu. Ovom odlukom odobrena su sredstva za sufinanciranje 23 događanja u ukupnom iznosu od 2.970.000,00 kuna. 

Članovi vijeća prihvatili su i prijedlog suradnje vezano uz održavanje godišnje konferencije američkog udruženja putničkih agenata, savjetnika i agencija „ASTA EXPO 2020.“. Tako će Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Turističkom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije i Turističkom zajednicom grada Dubrovnika, u sklopu aktivnosti Kongresnog odjela, poduprijeti održavanje godišnje konferencije američkog udruženja putničkih agenata, savjetnika i agencija koja će se održati u Dubrovniku u razdoblju od 03. do 06. prosinca 2020. godine te na kojoj se očekuje oko 350 sudionika iz raznih dijelova Sjedinjenih Američkih Država.