Započele promotivne kampanje za posezonu

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: uto, 29.08.2023 - 11:09
Ivo Biočina

Glavni ljetni dio turističke godine bliži se svome kraju, a s ciljem zadržavanja pozitivnih trendova u ostatku godine Hrvatska turistička zajednica pokrenula je promotivnu kampanju za posezonu „Experience Croatia… your memories are on us!“. Riječ je o kampanji koja se od kraja kolovoza pa do kraja listopada provodi na tržištima Njemačke, Austrije, Poljske, Češke, Francuske i Švedske, a u središtu promocije su nautika, prirodne ljepote, eno-gastronomija, aktivni i kulturni turizam

„U dosadašnjem dijelu godine Hrvatska bilježi pozitivne trendove turističkog prometa, odnosno rast u dolascima od 8 posto te u noćenjima od 2 posto u odnosu na lani. U ostatku turističke godine želimo zadržati ove pozitivne rezultate pa s tim ciljem i pokrećemo ovu kampanju. Putovanja u pred i posezoni sve su traženija, što zbog ugodnijih temperatura i manjih gužvi u destinaciji, ali i zbog pristupačnijih i povoljnijih cijena različitih turističkih proizvoda i usluga. To se uklapa u strateške planove održivog razvoja hrvatskog turizma, gdje u budućnosti želimo imati cjelogodišnje poslovanje u turizmu“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a, naglasivši kako je održivost u putovanjima važna za više od 80 posto svjetskih putnika.

Također, Hrvatska turistička zajednica je na društvenim mrežama FB i ING pokrenula kampanju „The Great Croatian Road Trip“, koja za cilj ima pozicioniranje Hrvatske kao održive i prometno lako dostupne destinacije, odnosno kao destinacije pune skrivenih dragulja, očuvane prirode i bogatstva različitosti uz lokalne prometnice. Aktivnosti se provode na 14 europskih tržišta na kojima će biti istaknuti i prijedlozi putovanja, a sve kako bi naši auto gosti na najbolji način mogli upoznati krajolik, kulturne znamenitosti i prirodno bogatstvo naše zemlje. Želja je promovirati putovanja izvan glavnih ljetnih mjeseci, isticati pristupačnost i kvalitetu ponude, a dodatno će se ljubitelje putovanja poticati na sporije, kvalitetnije i detaljnije upoznavanje s cjelokupnom ponudom hrvatskih destinacija. 

Dodajmo kako u našoj zemlji trenutno boravi američka voditeljica te novinarka Michaela Guzy, koja uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Predstavništva HTZ-a u New Yorku i sustava turističkih zajednica snima svoju emisiju “OH THE PEOPLE YOU MEET with Michaela Guzy”. Tijekom boravka u Hrvatskoj Michaela će otkrivati lokalnu gastronomiju, lokalne proizvođače vina i maslinovog ulja, istraživat će povijesnu i kulturnu baštinu te će za vrijeme svog putovanja Hrvatskom boraviti u smještajnim kapacitetima koji posluju po načelima održivosti.