Zadarska županija ugostila putničke agente iz talijanske regije Piemonte

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: uto, 21.06.2022 - 10:25

U organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije i na inicijativu Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji, Zadarsku su županiju povodom prvog leta na relaciji Torino Zadar (Ryanair) posjetili agenti udruženja talijanskih putničkih agencija Fiavet iz gospodarski razvijene regije Piemonte, a zahvaljujući direktnoj zračnoj povezanosti Torina i Zadra. Studijsko putovanje u kojem je Zadarska županija bila domaćin organizirano je u razdoblju od 17. do 20. lipnja 2022., a u programu putovanja sudjelovalo je deset talijanskih putničkih agenata. U pratnji ove skupine talijanskih agenata bila je i direktorica predstavništva HTZ-a u Milanu Viviana Vukelić

Fokus ovog studijskog putovanja bio je na turističkim proizvodima Zadarske županije kao što su prirodna, kulturno-povijesna baština i eno-gastronomija. Tako su agenti odmah po dolasku  obavili razgled Zadra u pratnji stručnog vodiča, a u idućim danima stručni razgled gradova Paga i Nina. Posjetili su i područje Nacionalnog parka Paklenica te se terenskim vozilima provezli po Velebitu. Imali su priliku uživati i u eno-gastronomskoj ponudi županije pa su između ostalog probali paški sir i  janjetinu, ninski šokol, ali i vina lokalnih proizvođača iz Zadarske županije. Agenti su pored toga obišli i nekoliko hotelskih objekata, a kako bi se upoznali s turističkim kapacitetima Zadarske županije.  

Povodom ovog studijskog putovanja direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija je izjavila: „Vjerujemo da će Zadarsku županiju u ovoj sezoni posjetiti dobar broj naših tradicionalnih gostiju i susjeda Talijana, a osobito što su nakon dvije pandemijske godine željni putovanja“. Pri tom je dodala: „S obzirom na to da su poznati kao zaljubljenici u naše otoke i more te veliki ljubitelji dobre hrane i pića, Zadarska im županija ima štošta za ponuditi u što su se agenti i sami mogli uvjeriti“.   

Direktorica predstavništva HTZ-a u Milanu Viviana Vukelić istaknula je kako je ovo prvi korak u povezivanju dviju regija i izrazila zadovoljstvo što će agenti svojim klijentima moći prenijeti sve viđeno i time pridonijeti rastu turističkog prometa Zadarske županije. Pored toga, zahvalila se TZ Zadarske županije i sustavu na odličnoj prezentaciji i gostoprimstvu. 

Oduševljeni svim viđenim, agenti su Zadarsku županiju napustili puni pozitivnih dojmova, a predsjednica Udruženja turističkih agencija regije Piemonte Gabriella Aires posebno se zahvalila na domaćinstvu te istaknula kako po povratku u Torino stoji na raspolaganju za sve daljnje inicijative i suradnje u povezivanju Zadarske županije i regije Piemonte u vidu animacije i organizacije prezentacije i poslovne radionice u Torinu za agente.

Ovo putovanje je realizirano uz podršku i u suradnji s HTZ-om te lokalnim turističkim zajednicama i to TZ gradova Zadra, Paga i Nina, te općine Starigrad Paklenica kao i komercijalnim partnerima Turističke zajednice Zadarske županije